Blommande buskar som växer i Wisconsin

Blommande buskar som växer i Wisconsin

Wisconsin är hem till en mängd av blommande buskar och buskar. Medan vissa av dessa blommande buskar blommar endast fram till den första frosten, är många härdig nog att fortsätta blommande genom den första några hårda frosten på hösten. Många blommande buskar och buskar börjar blommar långt innan andra blommor i din trädgård, så de är en Välkommen budbärare för våren och sommaren.

Butterfly Bush

Fjäril buskar (Flenörtsväxter davidii) är en gråtande stil av bush, vilket innebär att deras filialer böja över som en weeping willow eller liknande träd. Dessa buskar kan bli så hög som 12 fot och kan sprida sig upp till 15 fot bred. Butterfly bush har lång grå-gröna blad och kluster av små blommor i slutet av dess grenar. De blomma kluster kan växa så länge 18 inches och hängande Blom kan vara lila, vit, röd eller rosa. Fjäril buskar blommar från vår till den första frosten. Fjärilar är mycket attraherad av doftande blommor, så denna buske är ett bra val för en fjärilsträdgård. Dessa buskar föredrar väldränerad och torr jord och full till partiell sol.

Rose of Sharon

Rose of Sharon (Hibiskussyriacus) kan växa så hög som 15 fot och lika bred. Dess blommor kan vara röda, rosa, lila eller vit, beroende på sorten. Blomningarna kan vara enkel- eller dubbelrum, och denna bush lockar både bin och kolibrier till dess doftande blommor. De stora blommorna kan växa upp till 5 inches i diameter. Rose of Sharon gillar halvskugga och fuktig till våt mark. Du kan hitta rose of Sharon blommar från juli genom den första svåra frosten på hösten.

Potentilla

Potentilla (Potentilla fruticosa) är en mindre, långsamt växande, blommande buske som kan bli upp till 4 fot lång och bred. Det har elliptiska blad med upp till sju häften per blad. Dess bladverk varierar från blå-grön till mörkt gröna och bladen kan växa så länge som 1 tum. Potentilla har gula buttercup-formade blommor. Potentilla blommor från juni till och med den första frosten av säsongen. Det är anpassningsbar till de flesta jordtyper och åtnjuter fullt solljus.

Tamarisk

Tamarisk (Tamarix ramosissima) buskar kan växa upp till 15 fot lång och lika bred som 12 fot. De blommar med klasar av små rosafärgade blommor under midsommar. Tamarisk har små, mörkgröna blad. Beskära tamarisk buskar regelbundet för att hålla dem från att titta alltför trasiga. Dessa buskar kan vara invasiva i vissa områden, men att hålla dem innehöll hjälper till att undvika det problemet. Tamarisk buskar föredrar sura marken, men de gör bra i alla typer av jord inklusive torr, undernärda jordar. Dessa buskar föredrar fullt solljus blomma sitt bästa.

Prairie Rose

Prairie rose buskar (Rosa setigera) har små Taggar längs deras stjälkar som andra rosor. Vänster för att gå upp eftersom de föredrar, prairie rose grenar kan nå så långt som 15 fot. Du kan beskära din prairie rose att hålla den yviga, men föredrar att vandra och klättra. Blommorna växer i kluster avslutas i slutet av varje gren, och kan växa så stor som 2 inches över. De rosa eller vita blommorna har fem kronblad som öppna en eller två i taget. Blomningarna visas först på våren och blossom genom den första frosten. Prairie rosor kan tolerera full sol till skugga och kan göra väl i antingen fuktig eller torr jord.