Blommande buskar som växer i skuggiga områden i zon 4

Blommande buskar som växer i skuggiga områden i zon 4

Vintertemperaturer i USA Institutionen för jordbruk härdighet zon 4 kan sjunka så lågt som-30 grader Celsius under vintern. Härdighet zon 4 omfattar staterna i öst som Maine och New York och västra delstat som Montana, North Dakota och Minnesota. Trots den kalla vintern, kan rötterna till en mängd av blommande buskar överleva frysning temperaturerna att blomma igen nästa år, ljusnar upp delvis skuggiga till mycket skuggiga områden av landskap.

Vit Fringetree

Trots namnet är vita fringetree (Chionanthus virginicus) en stor buske når höjder av 10 till 20 fot lång och bred. Fringetree trivs i djup, sura, väldränerad, fuktig jord i delvis skuggiga områden, växer mindre än 12 inches per år. Den har en mer öppen, lös tillväxt i halvskugga. Manliga blommande buskar har fler blommor än kvinnliga buskar. 4 till 8-tums-långa kluster av vita, doftande, tofs-liknande blommor gör trädet ser ut som om det har täckt i fluffig snö från slutet av maj till början av juni.

Koreansk Berberis

De stora kluster av små, gula blommor foder grenarna i början av maj, gör detta blommande buske ett attraktivt landskap växt. Koreansk Berberis (Berberis koreana) når en höjd och bredd upp till 8 fot. Den föredrar en väldränerad, torra till fuktig, alkaliska jord i halvskugga. Koreansk Berberis är snabbväxande med mörk-gröna blad på sommaren och lila-röd på hösten.

Blommande kvitten

För majoriteten av året ser blommande kvitten (Chaenomeles speciosa) inte mycket attraktiv. Det är en 5 - till 10-foot-tall, 12-fot-wide, tät, trassliga massa taggiga grenar. Blommande kvitten blommar i slutet av februari till början av mars i zon 4 med klasar av stora, crimson, scarlet, ros, ljusa röda eller vita och rosa tonade blommor. Denna snabbt växande blommande buske föredrar lerjord, men också växer i sand eller loam smutsar som är våt, fuktig eller torr i halvskugga. Det är torka-toleranta, men kan inte tolerera starkt alkaliska jord.

Catawba Rhododendron

Catawba rhododendron (Rhododendron catawbiense), även kallad catawba alpros, står 6 till 10 fot lång och bred. Det trivs lika lätt i partiell till fullständig skugga som i full sol. Catawba Rhododendron är mer öppen, särskilt i tät skugga. Ge denna blommande buske en väldränerad, cool, fuktig, bördiga, sura marken i ett område som skyddas från vind. Mörk-gröna lövverket belyser de täta kluster av stora, till tratt-klockformade, lila-lila rosa-lila blommor blommar från April till juni.