Blomma arrangemang program

Blomma arrangemang program

Konsten att blomsterarrangemang är både kreativa och tillfredsställande. Blomsterarrangemang kan vara en livslång hobby eller en lukrativ karriär. Det finns många sätt att lära sig denna konstnärliga färdighet: du kan studera böcker, få ett jobb på en blomsteraffär eller öva på egen hand. Ett annat sätt att lära sig blommönster är att delta i en klass eller ett program. Många skolor, samhällen och organisationer erbjuder program i blomsterarrangemang.

Vuxenutbildning-klasser

Många samhällen har vuxenutbildning program med ett brett sortiment av klasser, inklusive allt från datorprogrammering till sång. Blommönster klasser ingår ofta bland erbjudanden. Kontakta din handelskammaren för att ta reda på om din kommun erbjuder ett program för vuxenutbildning, och om alla klasser i blomsterarrangemang är på schemat.

Gemenskapens rekreation program

Många samhällen har fritidshem där en mängd olika klasser erbjuds. Dessa klasser är vanligtvis skräddarsydda för att lämpa sig till olika åldersgrupper, från små barn till seniorer. Kontrollera med din kommun fritidsgården att se om någon blomma ordnande klasser erbjuds.

College och yrkesskola intyg program

Några högskolor och handel skolor erbjuder intyg kurser i blomsterbinderi. Efter avslutad av dessa kurser får du ett blommönster certifikat. Sådana certifikat, skall dock inte få jobb som en professionell florist. Dessa kurser är oftast omfattande och täcker en mängd olika stilar och arrangemang typer. De undervisas av en certifierad blomsterdekoratör.

Online blommönster program

Du kan lära dig blommönster via Internet genom att registrera sig i en online-program. Sådana program erbjuder steg för steg anvisning i blomsterarrangemang på avstånd. När du slutför en av dessa program, tjänar du ett certifikat.

Corporate-Run program

Företag som FTD och Teleflora, som spelar framträdande roller i den internationella blommiga branschen, erbjuder kurser i blomsterbinderi. Dessa kurser är oftast endast öppet för personer som arbetar som professionella blommig designers med ett företag som använder antingen FTD eller Teleflora; de är idealiska för florister som vill utöka sina befintliga kunskaper.

Program som fokuserar på olika stilar av blommönster

Det finns många olika stilar av blommönster, och du kan hitta klasser eller program som är specialiserade i bara en av dem. Till exempel kan en klass fokusera på ikebana, som är traditionella japanska blommig ordna; en annan kan vara om bröllop blommor; ännu kan en annan fokusera på tropiska blomsterarrangemang. Välja program som återspeglar din egna intresseområden.