Bladen på mina krukväxter miniatyr Rose vänder gul

Bladen på mina krukväxter miniatyr Rose vänder gul

Miniatyr rosor, odlas för små dime - till kvartal-stora blommor i en myriad av färger, göra perfekt container växter för små utrymmen. Gulnande blad tyder på ett problem och det finns flera förhållanden som kan resultera i denna missfärgning.

Spindel kvalster

Spindel kvalster suga sap från bladen börjar med det lägsta bladverket, ljusare färg på bladen. Denna missfärgning och fin sadelgjord tyder på att de kontrollerbara skadedjur är närvarande.

Normalt åldrande

Bladen normalt ålder, gulnar och ramlar av anläggningen i litet antal. Ta bort eventuella gulnande löv och rensa bort svaga, spinkiga käppar för att mer ljus når rose's interiör regelbundet.

Otillräcklig ljus

Inomhus miniatyr rosor kräver minst fem eller sex timmar av direkt solljus från väst eller söderläge fönster. Rotera anläggningen varje några dagar för att säkerställa en balanserad tillväxt.

Övervattning

Miniatyr rosor kräver konsekvent fukt och behöver en grundlig blöt när den övre tum av marken är torr. Rose ska ha lämplig avrinning och ignorera allt vatten som flödar ut ur botten av behållaren.

Näringsbrister

Miniatyr rosor lider av brist på kväve kommer har gamla blad att gul först och spinkig tillväxt och små blommor. Gamla löv som gulnar indikerar en magnesium-brist.