Bladen på en transplanterad Pear Tree vänder mörk

Bladen på en transplanterad Pear Tree vänder mörk

Asiatiska päron, orientaliska hybrider och franska eller Europeiska päron är de tre primära typerna av päronträd som odlas i USA En långlivad träd som producerar mycket efterlängtade frukt, päron är mottagliga för infektion av en bakterie som mörknar bladen på trädet. Enkla stress från transplantation själv kan också skada bladen.

Fire mjöldagg sjukdom

Fire mjöldagg sjukdom orsakar bladen av transplanterade päronträd vända mörka. Sjukdomen orsakas av en bakterie och är bland de mest dödliga päron störningarna. Bladen, frukt, kvistar och blommor av träd kan alla påverkas eftersom bladen skrumpna och vissnar innan roterande svart. Lövverket faller från preparatet men istället förblir hängande, vilket ger trädet en bränd, brända utseende och ursprunget till namnet "brand gissel".

Skador som brand Blight

Om trädet päron är transplanterade eller inte, gör brand blight det mesta av sin skada i fuktiga förhållanden med temperaturer över 70 grader Fahrenheit. Bladen på trädet avlöva ofta helt, medan cankers--deprimerad, mörk, sår--utveckla på armar och ben, kvistar och stammen. Ett sekret av flytande bakterier seeps från cankers. Som förstora, cankers kan gördel--strypa--grenarna och ytterligare beröva kvistar och blad av vatten och näring.

Fire Blight Management

Fire blight bakterier overwinters på trädet och med vårens sprids lätt via insekter, trädgårdsskötsel enheter och stänk regn. Infekterade sektioner av päronträd som ska klippa ut eller beskäras, med kullen förstördes och saxen sanerad innan du arbetar på en annan del av trädet. Kemisk bekämpning, i form av sprayer riktat mot blommor av träd, är hjälp att minimera spridningen av brand mjöldagg sjukdom.

Omplantering Stress

Transplantera ett päronträd lägger stress på preparatet och rötterna kan ofta skadas till den grad att det tar dem avsevärd tid att återföds ständigt och anpassa sig till den nya jorden. Rötter som inte fungerar till deras fulla kapacitet är inte kan leverera rätt kost och vatten till bladen, en förlust som orsakar lövverket vända mörka - normalt brun--och förtidigt falla till marken. Forunately, päron är anpassningsbar till en nivå markens pH, från 5,0 till 7.5.