Blå bok buskar

Den blå beech (vetenskapliga namn Carpinus caroliniana)---, även känd som amerikansk avenbok, musclewood och ironwood---är en lövfällande buske som tillhör familjen Björk. Det är inhemska till östra USA (inklusive Ohio) och södra delarna av Kanada.

Mark

Blå bok trivs i sura jordar med hög vattenhalt, men den kan fortfarande överleva i något basiskt, torra jordar. Det kan växa både i full sol (runda-topped) och full skugga (platt-topped).

Funktioner

Blå bok är en långsamt växande, undervegetationen (inte dominerande) arter. En genomsnittlig mogna blå beech kan nå en höjd på upp till 30 fot och en spridning av upp till 20 fot.

Wood

Eftersom den blå bok är en buske som den inte ger tillräckligt trä för skörd. Virket är tuff och stark, och kan användas för att göra trä verktyg.

Blommor

Blå bok har både manliga och kvinnliga blommor som blommar i April. Nöten mognar på hösten, och är en favorit för grå ekorrar.

Kul att

Det kallas musclewood eftersom Barken har en slät, seniga utseende, som är mycket liknande till det av en böjd mänsklig muskel.