Björk Anthracnose

Björk Anthracnose

Anthracnos är en grupp av svampsjukdomar som orsakar omfattande skador på många lövträd skuggan träd, inklusive Björk. Varje art av anthracnos attacker särskilda träd, och medan en enda attack inte kan skada trädet, regelbundna infektioner kommer att försvaga och betona trädet, orsakar irreversibla skador och lämnar den mottagliga för andra sjukdomar och insekt problem.

Symtom och skador

Björklöv utveckla små, runda fläckar med mörkare bruna kanter. Allvarliga infektioner blir alla bladen bruna till midsommar, med fullständig förlust av Bladen i augusti. När detta inträffar trädet kan utveckla blad igen, ritning på sin föda, försvagning trädet och lämnar det öppet för andra sjukdomar. Sena uppkomsten av nya blad kan inte härda ut korrekt som vintern närmar sig, och trädet kan lida av vintern ramorum följden. Andra möjliga symptom på Björk anthracnos inkluderar skada på nya knoppar och girdling, eller förlust av mindre kvistar och grenar.

Väder

Cool, fuktigt väder ökar sannolikheten för anthracnos utveckling. Groning av svamp sporer inträffar under våta förhållanden, och Sporer sprids till andra blad av både vind och regn. En säsong av våt, svala vädret kommer att främja fler incidenter av anthracnos, medan en varmare, torrare sommar kommer att minska eller eliminera dess effekter.

Livscykel

Svampen av anthracnos överlever vintern inom smittade blad kvar på marken. Sporer frigörs under våren, och när bladen utvecklas från trädet, de blir infekterade. Sporer hit de nedre grenarna först och anthracnos rör sig uppåt genom trädet som växande säsongen fortskrider.

Kontroll

I skogsmiljö, kontroller för anthracnos är begränsade, men spridningen av denna sjukdom kan styras i hemmet trädgården. Rake och ta bort alla blad på hösten att eliminera våren spore utveckling. Beskära några skadade eller trångt grenar för att minska smittspridning och främja bättre luftcirkulation, vilket gör att trädet att torka snabbare när de är våta. Gödsla trädet antingen tidigt på våren eller sent faller för att öka den övergripande träd styrkan, vilket ger trädet en ökad möjlighet att bekämpa effekterna av anthracnos.