Beskrivningen av en gemensam Alder buske

Ofta misstag för en buske på grund av dess flera stjälkar, växer klibbal (Alnus glutinosa) till en höjd av ungefärligt 60 fot, vilket ger den skillnaden av klassificeras som ett träd. Det uppnår ofta en bredd upp till 40 fot. Trädets infödda hemland sträcker sig över hela Europa, västra Sibirien, mindre Asien och i Nordafrika. I Förenta staterna kallas det ofta den europeiska klibbal.

Tillväxt och utseende

Klibbal trivs i sur jord. Det kommer att lida betydande tillväxt minskning av neutrala eller basiska markförhållanden. Trädet växer bra i mossar och alltför våta områden. Den producerar långa raka stjälkar. Blad-bas är låg på marken. Det bildar en pyramid-liknande form med en tät kapell. Klibbal tål områden med saltstänk eller jord med hög salthalt.

Lövverk

Ett lövträd, klibbal har djupt, mörkt gröna blad. Varje blad mäter upp till 4 inches i längd och 4 inches i bredd. Rundade i form med spetsiga ände, är bladen klibbig vid beröring. Kanterna är tandade. Under hösten visar bladen inte någon höstfärg. De blir en enkel bruna och faller från trädet.

Blommor

Under vintermånaderna visas manliga blommorna på 1 tum lång brunaktig hanblommor. I mars eller April börjar både manliga och kvinnliga blommorna att växa på träd. De manliga blommorna växa upp till 4 inches lång. De vänder till en gulbrun färg. Kvinnliga blommorna är lila i färgen men står inte på grund av sin storlek. Så småningom bilda kvinnliga blommorna en liten, brun kon-liknande frökapsel. Varje kon mäter ca 1 tum lång och rymmer små, bevingade frön. Kottarna kvar på trädet i vintermånaderna.

Bark, trä och rötter

En ung klibbal sport brun-grön bark på dess stam och stjälkar. Som det åldrar, blir stammen helt brunt med endast smärre ridging. Trä är inte lätt brytbar, vilket gör trädet stabil i stormar. I Europa var trät av trädet skördas för att göra trä skor eller används för att tillverka glas formar. Trädet växer i näringsfattiga jord eftersom dess rotsystem har förmågan att fixa kväve i den omgivande marken. När trädet odlas i mossar eller områden av konstant översvämning, lyfter sitt rotsystem trädet uppåt till bildar noder vid sin bas.