Beskrivning av gibberellinsyra

Gibberellinsyra är ett tillväxthormon som förekommer i många växter naturligt. Det är också produceras kommersiellt för att förbättra växters tillväxt, blomma och bära frukt.

Identifiering

Gibberellinsyra hänvisar till en grupp relaterade kemiska ämnen som kallas gibberellins som finns i många växter. Den vanligaste gibberellinsyra är en biprodukt av en svamp, Gibberella fujikuroi.

Funktion

Gibberellinsyra är nödvändigt för vissa växter att växa och blomma. Det främjar celldelning och töjning för tillväxt. Det stimulerar även blommande svar på längre dagar.

Användningsområden

Jordbrukare, trädgårdsodlare och andra trädgårdsodling odlare använder gibberellinsyra för att inducera snabbare groning av frön, att stimulera tidigare blommande växter, och att öka storleken och avkastning av frukter.

Produktion

Kommersiell produktion av gibberellinsyra började i slutet av 1950-talet. Producenterna extrahera gibberellinsyra från stora behållare av svampen. Efter det renas, säljs det i pulverform eller flytande formuleringar.

Fördelar

De flesta organiska certifieringsprogram har godkänt användningen av gibberellinsyra eftersom det är en naturligt förekommande i växter.