Beskrivning av anläggningen Rose

Beskrivning av anläggningen Rose

Anläggningen Ros (Rosa släktet) är cirka 35 miljoner år gammal, enligt University of Illinois. Rosor har historiskt sett alltid varit populära växter, älskade för sin långa blommande perioden, doft och skönhet, även om dessa saker varierar beroende på art och sort. Det finns cirka 150 arter av rosor, med många fler sorter, vilket gör det enkelt för hem trädgårdsmästare att välja precis rätt steg för deras trädgårdar.

Typer

Det finns fem huvudtyper av rosor, enligt University of Illinois. Arter rosor är de växter som växer naturligt i vilt. De är mycket härdig ros växter kräver minst vård och varierar kraftigt i storlek och utseende. Gamla europeiska rosor är de rosor som var hybridiseras i England innan 1700-talet. De var bred till vara mycket köldhärdig och trivs bäst i U.S. avdelning av jordbruk (USDA) växande zoner 3 till 5. Repeat-blommande rosor odlades från gamla europeiska rosor blomma hela sommaren. Tillsammans med deras köldhärdigheten, är dessa rosor också kända för sin starka, tilltalande doft. Moderna rosor är de mest populära rosor som säljs. Dessa kallas också hybriden te eller grandiflora ökade växter. De är kända för sina kraftigt petaled blommor och underbar doft. Buske rosor är de som inte passar in i någon av de andra kategorierna. De är inte alla buskar eller upprätt växter. Några är också marken täcker eller klättrare.

Utseende

Rosor har käppar, som kan vara mycket tjock eller ganska smal. Detta är de grenar som blommorna blommar. Några är täckta med törnen. Bladen av rosa växter är ovala och sträcker sig från medium till mörk grön i färgen. De växer i kluster med tre eller fem. Blommor av rosor kan variera från enkla, fem petaled blommor till stora, starkt ruggig skönheter. Rosa växter sortiment allmänt i storlek, enligt Clemson University. Vissa miniatyr rosor bara nå en maximal höjd på 8 tum, medan några arter av klätterrosor kan klättra upp till 50 fot. De flesta klätterrosor får inte mer än 15 fot lång, emellertid. De populära hybrid tea rose växter, som är upprätt och yvig i form, i genomsnitt mellan 4 och 6 fot i höjd och bredd.

Färger och sorter

Rosor finns i alla färger och nyanser, från en mycket djup röd som ser nästan svart, att rosor som har två eller tre färger i en blomma. Det finns inga blå rosor, dock. "Golden Celebration" är en ljus, glad gul som har en doft att matcha blomman. Denna ros luktar honung och kommer att blomma från juni till November i USDA zon 5 till 10. "Martin Frobisher" funktioner ljus rosa eller lavendel blommar, har inga törnen och kommer att blomma hela sommaren. Denna kalla-hardy rose (till USDA zon 2) når höjder av 7 fot om vänster unpruned. "Kyss mig" har mycket stora (upp till 24 kronblad) blommor som är en känslig, lax färg. De är mycket väldoftande och växa i USDA zoner 4 till 9.

Uppväxtmiljö

Rosa växter är något särskilt om deras uppväxtmiljö. Rosor måste väl dränerande jord för att överleva, enligt Clemson University. En upphöjd bädd fungerar bra, som bör vara i fullt solljus. Rosorna behöver också gott om luft cirkulation och rika, organiska, lerig jord.

Problem

Rosa växter kan drabbas av skadeinsekter och sjukdomar. De kan utveckla bruna eller svarta fläckar på bladen, som orsakas av en svamp som färdas på vatten och kan undvikas genom att göra säker vattning sker på marknivå. Bladlöss, som är mycket liten vit eller ljus gröna insekter, älskar rosor och kan täcka den stjälkar och blad av anläggningen. Insektsmedel kan behövas för att bli av med dem. Rosa växter kan också tyckas vissna eller vissnar. Detta kan orsakas av rotröta, som utvecklar när jorden blir alltför blöt för länge. Inte över vatten rosor, och se till att plantera webbplatsen inte samlar stående vatten.