Beskrivning av Acacia Covenyi

Växer i snår på kalksten sluttningar och åsar, blå bush, Acacia covenyi, är hemma i extrema sydöstra New South Wales i Australien. Det är relativt sällsynt i USA Denna art blomstrar i soligt läge där endast mild, subfreezing temperaturer uppträder i vinter, korrelera till US Department of Agriculture växt härdighet zoner 8b-10. Ett Medelhavet klimat, med varma torra somrar och svala fuktiga vintrar, bevisar bästa.

Tillväxt egenskaper

Snabbväxande, den blå bushen når fram till en variabel storlek över dess cirka 20-25-år livslängd. På en mogen höjd av 15 till 20 fot och bredd från 8 till 15 fot har potentialen som en buske eller litet träd. Att ta bort de nedersta grenarna skapar en mer traditionell träd-liknande silhuett. Grenarna växer upprätt eller fördelande. Barken är slät och ljus grå i färgen men grenarna är chokladbrun.

Lövverk

Acacias har inte botaniskt blad men blad-liknande strukturer som kallas phyllodes. De bleka, silvrig blå phyllodes linje tätt grenarna. En individuell phyllode ser ut som en smal ellips, mätning av en till två inches lång och 1/5-tums wide. Bladet är rakt eller lätt böjd. Om phyllode gnids, utstryk en finkornig bloom eller film av. Blå buske bladverk kvarstår under vinterhalvåret.

Blommande

Blå bush blommor våren i USA I dess infödda Australien, tidpunkten korrelerar till augusti och September, som är sen vinter till tidig vår. Massor av klargula blommor, kallas blomställningar, uppstår från gren tips och ovanför phyllodes. Ett klotformade kluster som sedan sker i grupper om fem till elva på blomma stjälken består av fem till åtta små gula blommor. Effekten på hela anläggningen gör grenarna ser ut som om draperad i svullna, ljus, gul snö.

Frukter och frön

Efter blommande och insekt pollinering inträffar, pods utsäde form. Varje pod är på första ljus grön men mognar till en brunaktig tan. Mäta en till två inches lång och 1/4-tums wide, skida har tunna, läderartade eller pappersaktig hud och tenderar att smälta in i phyllodes. När mogen och torr, klöv skida att släppa små, bruna frön.