Berberis sorter

Berberis sorter

Asien, delar av North American och områden i Europa, Berberis växer vilt och planteras i dekorativa trädgårdar. Berberis har ovala blad i olika färger. Berberis lysa upp landskapet med doftande blommor på våren och röda bär på hösten. Ren överflödet av Berberis art gör det opraktiskt att lista alla sorter av denna woody buske, men vissa är vanligare än andra.

Gemensamma Berberis (Berberis vulgaris L)

Den gemensamma Berberis, infödda i stora delar av USA, anses en invasiva växt och enligt USDA växter databasen, vissa stater förbjuda plantering gemensamma Berberis. Gemensamma Berberis är utsatt för en destruktiv svamp sjukdom vet som svart stem rost. Gemensamma Berberis sänder svart stem rost till vete och kan decimera hela fält, så det inte bör odlas i närheten av vetefält.

Japanska Berberis (Berberis Thunbergspirea DC)

Japanska Berberis trivs med lite omsorg. Anses vara invasiva i vissa områden i USA, är denna växt inte alltid en Välkommen bosatt i trädgården. Liksom många andra Berberis, den japanska Berberis har röda blad och bär röda bär på hösten.

Crimson Pygmy Berberis (Berberis Thunbergspirea 'Crimson Pygmy')

Crimson lövverk och ett rundat växtsätt markerar denna Berberis. På hösten fördjupa färgerna till Bourgogne. En japanska Berberis, crimson pygmé Berberis växer måttligt snabbt och når 2 fot lång och 3 fot bred. Det fungerar bra för rock trädgårdar och som gränserna för rabatter och gångar. Crimson pygmé Berberis trivs i full sol till halvskugga. Planterar crimson pygmé Berberis med buxbom, vintergröna barrträd eller Berberis av kontrasterande bladverk ser trädgården intresse.

Golden Nugget Berberis (Berberis Thunbergspirea 'Monlers')

En dvärg sort, golden nugget Berberis har slående gult bladverk och når till endast 1 fot hög. Golden nugget Berberis sprider 2 fot brett. Använda denna ljusa Berberis som en kontrast växt, i gränser, och plantera bland evergreens och andra Berberis sorters gratis färger. Golden nugget föredrar fuktig, men väldränerad jord, full sol, och veckans vattning.

Helmond pelaren Berberis (Berberis Thunbergspirea "Helmond pelaren")

Med en tabelluppställning växtsätt ramar denna japanska Berberis ingångar, gateways och bersåer väl. Använda helmond pelaren som en vertikal brännpunkt i landskapet. Helmond pelaren Berberis har lila blad. Det når 4 till 6 fot lång och 1 till 2 fot brett. Gula blommor kontrast snyggt med lila blad på våren. I höst bär det röda bär. Denna sort har vassa törnen.

Redleaf Berberis (Berberis Thunbergspirea 'Atropurpurea')

Redleaf Berberis har royal purple bladverk med inslag av rött under hela växtsäsongen. Full sol tar fram den bästa färgen i Redleaf Berberis. Tillväxten är måttlig med redleaf Berberis når 4 fot lång och bred. När planterade i skuggan, ändra bladen på redleaf Berberis till grönt. Om du använder det för häckar, ange växter 2 fot apart. Gula blommor pryder redleaf Berberis under våren. På hösten ljusare färg till röd och orange. För att skydda mot knivskarp törnen av denna Berberis, bära Långärmat och tjocka Trädgårdshandskar när arbetar bland redleaf Berberis.

Rose Glow Berberis (Berberis Thunbergspirea 'Rose Glow')

En favorit i trädgårdsmästare, rose glow Berberis livar upp landskapet med lila till lysande röda blad. Det skapar en levande accent när grupperade tillsammans i ojämna nummer som 3 eller 5. Under våren lågor Berberis lövfällande rose glow till liv med inslag av rosiga röd, brokig vit och inslag av grönt. Små gula blom av rose glow Berberis visas under våren. Hösten dingla klarröda bär från armar och ben. Plantera den i full sol garanterar ljusaste nyanserna. För mindre röda blad, väx den rosa skenet i skuggade områden. Denna växt växer långsamt och föredrar väldränerad jord.

Thornless Berberis (Berberis Thunbergspirea "Thornless")

För spektakulär höstfärg, växt thornless Berberis. Inte helt thornless, denna sort är runda olika japanska Berberis. Det växer 3 till 4 fot lång och bred. Våren kommer med gula blommor och ljusa gröna blad. På hösten, den gröna bladen av thornless Berberis ändras till slående nyanser av rött, gult och orange. Thornless Berberis anpassar sig till de flesta jordtyper och ljusförhållanden.

Vintergröna Berberis (Berberis julianae)

Denna vintergröna Berberis, infödda till Kina, föredrar sur jord och full sol. Vintergröna Berberis når 6 till 8 fot lång och sprider så mycket som 6 fot. Vintergröna Berberis växer tillräckligt tjock för att skapa en effektiv säkring. Föryngra äldre anläggningar genom beskärning. Farligt vassa troner gör denna Berberis olämpliga för hem med barn och små husdjur. Inte kallt härdiga längre norrut än zon 6, det trivs i varmare zoner och är en salt-tolerant buske.