Bekostnad checklista för byggare

Bekostnad checklista för byggare

Kostnader för nya hemmet konstruktion kan variera från uppenbara materialkostnad till mer obskyra kostnader som husägare association godkännande avgifter. Konstruktion budgetar diktera varje steg i hemmet konstruktion och kan orsaka fördröjningar eller andra problem om inte planerat ordentligt. En grundläggande bekostnad checklista kommer stöd nya hem byggare i upprättandet av en väl definierad budget för deras projekt.

Design

Varje nytt hem konstruktion projekt börjar med ett designkoncept som måste överföras till en uppsättning ritningar för användning av huvudentreprenör och hantverkare. Anpassade hem planer från en licensierad arkitekt kan kosta flera tusen dollar. Byggare kan också köpa lager hem planer för ett fast pris, vanligen mindre än 1 000 kr. Vissa stad, län eller statlig byggnad avdelningar kräver ett arkitektens stämpel på lager planer på att säkerställa att de uppfyller lokala byggnormer.

Tillstånd och godkännanden

Bygglov är ett standardkrav för nya hem konstruktion och varierar i kostnad. Vissa kommuner tar ut en fast avgift, medan andra överväga faktorer som storleken på hem och projektets omfattning. Bygglov för VVS, elarbeten och iordningställande, tillsammans med många andra, är också ett vanligt krav. Planera godkännande från en styrande villaägarnas förening eller gemenskapsformgivning styrelsen kan komma med en avgift.

Juridiska avgifter

Juridiska tjänster i samband med att bygga ett nytt hem kan omfatta egendom inköpsavtal, kontrakt mellan dig och din huvudentreprenör, kontrakt för underleverantörer du hyra direkt, en konstruktion kredit eller drar mot ditt privatlån och mycket mer. Arbeta nära en kunnig Bygg advokat kan hjälpa projektet löpa smidigt och undvika frågor som underleverantör panträtter eller oförutsedda skulder.

Material

Byggmaterial och förnödenheter köps genom byggaren som anlitats för att bygga hem eller husägare, om fungerar som huvudentreprenör. En byggmästare in allmänt en specificerad förteckning över material som krävs för att slutföra projektet, tillsammans med ett formellt bud. Kostnaden för byggnadsmaterial är direkt relaterad till kvalitet och typ som definierats av husägare.

Vitvaror

Hushållsteknik kostar vanligen separat från byggande budgeten. Husägare ansvarar för artikelinköp som utbud, ugn, huva vent, kylskåp och sophantering. I vissa fall kan detta ansvar också omfatta poster som armaturer, dörrklockor eller vattenmjukgörare.

Försäkring

Villaägare bör undersöka kostnaderna för ansvars försäkring mot olyckor konstruktion webbplats eller tvister. Försäkring som skyddar mot brand, stormskador, stöld eller andra potentiella problem bör också tas upp. Kostnaden för att bygga försäkringar beror på omfattningen av projektet, värde, potentiella risker och läge.

Överskridningar

Även de bästa enligt planerna är föremål för ändringar, förseningar eller korrigeringar. Lägga till en extra 10 till 20 procent i din övergripande stämmer av utgifter för projektet drar iväg. Detta ger en buffert så att du slipper ta pengar från en annan del av projektet för att täcka en oväntad utgift.