Behöver jag en manlig & kvinnliga äppelträd att producera äpplen?

Behöver jag en manlig & kvinnliga äppelträd att producera äpplen?

Äpplen odlas i var och en av kontinentala stater i USA, med Washington, Kalifornien, Michigan, New York, Virginia och Pennsylvania bland de främsta producenterna. När växer egna äpplen, oro inte centrera runt om du behöver manliga och kvinnliga träd men vilken mängd äppelträd kan pollinera dina träd.

Pollinizers

Äppelträd anses hybrider, vilket innebär att de behöver minst en annan sort av äppelträd att hjälpa dem att uppnå pollinering. Odlare bör välja olika att använda som en pollinizer som blommar samtidigt som deras primära valet av äppelträd.

Spara utrymme

För odlare med begränsat utrymme, plantskola träd finns tillgängliga som inkluderar flera kompatibla sorter ympas på ett enda träd, vilket eliminerar behovet av att plantera flera träd. Odlarna kan också utföra egna ympkvistar att införa en ny sort eller en pollinerare eller att återge en viss äppelsort, som fruktträd inte växer sant frö.

Blommande datum

Blommande datum för pollinizer träd och träd du hoppas att pollinera ha att överlappa. Äppelträd brukar blomma tidigt på säsongen, Mellansäsong eller sent på säsongen. Dessutom har vissa sorter överlappande blommande säsonger. Exempelvis har företaget en blomtid över Mellansäsong och sen säsong.

Ihopkopplingar

Anna och Dorsett Golden blommar samtidigt. Andra sorter som delar bloom gånger och så kan kopplas ihop för pollinering inkluderar Jerseymac, Ginger Gold, Gala, Mollie's Delicious, Red Delicious, Fuji, Mutsu, Yates och Granny Smith. Dessutom, Priscilla, Ozark guld, Golden Delicious, får, Rom skönhet, Stayman och Arkansas svart blomma tillsammans. "Vissa sorter, som Winesap, Mutsu, får och Stayman, producera sterila pollen och bör aldrig användas som pollinizers," enligt North Carolina Cooperative Extension.

Sjukdomsresistenta ihopkopplingar

Det finns sorter som har motståndskraft mot sjukdomar samt att göra bra pollinerare pairings. Skorv-resistenta äppelsorter inkluderar Enterprise, Goldrush, Gala och Golden Delicious, som alla pollinerar med varandra. Pristine pollinerar med Williams stolthet, gunillahellman, Jonafree och Liberty. Jonafree pollinerar med Goldrush eller Enterprise. Williams stolthet, gunillahellman och frihet kommer att pollinera med en mitten - eller sent blommande sorten.

Att välja träd

Apple tree sorter och sorter bör väljas för att uppfylla villkoren för din webbplats, jord och härdighet zon, men många andra funktioner kan vägleda ditt val, till exempel vilken typ av äpplen produceras och deras tid mognadsperiod, trädets motståndskraft mot sjukdomar, mängden underhåll och underhåll träden kräver, om träden är standard eller dvärg och den grundstammen och stam.