Behöver badtunnor en stiftelse?

Du har gjort din forskning och köpt rätt bubbelpoolen för dina behov. Nu kommer ett beslut nästan lika viktigt som valet av badkaret själv: om att sätta den? Val av plats och förberedelse är kritiska, och misstag kan vara kostsamt och svårt att övervinna.

Hur mycket väger du badtunna?

Den genomsnittliga badtunnan kommer att hålla cirka 475 gallon vatten. Vatten väger 8,34 lbs. per gallon, vilket innebär att din badtunna kommer väga nästan 4.000 £.; Det är 2 ton. Lyckligtvis denna vikt är jämnt fördelade över basen av badkaret, men med denna mängd vikt, försiktig webbplats planering kommer att krävas.

Val av plats

När du väljer plats för din badtunna måste du ha en nivå område, tillgång till elkraft och rimlig tillgång till en vattenledning. Om området markerat inte är nivån, kommer att du behöva bygga upp en nivå plattform där badtunnan kan sitta.

Badtunna stöd

Vikten av badtunnan kommer att spridas jämnt över hela plattformen som det sitter. Det är avgörande denna plattform vara nivå eller vikt kommer att vara avstängd center och kan upphäva garantin. Plattformen behöver inte göras av betong men måste ha tillräcklig styrka att stödja nästan 3 ton i vikt. (Vikten av badkaret, vatten och ombordvarande.)

Typer av plattformar/stiftelser

En betongplatta erbjuder en solid bas för en badtunna men erbjuder också minst rörlighet. En robust trä däck kan lätt stödja vikten av bubbelpoolen, och om det blir nödvändigt, kan flyttas mycket lättare än en betongplatta. Badtunnan bör inte placeras direkt på marken för att förhindra rost, ruttnande och potentiella lösa.

Stiftelsen stöd

Om hälla en betongplatta, gör det minst 4 inches tjock. Om att bygga ett trädäck, använda bred betongblock vid basen av stöd kolumner. Ju större fotavtryck för ert stöd, desto mindre sannolikt är att uppleva lösa. Träpålar placeras direkt på marken tenderar att sjunka under tyngden och kommer också att omfattas ruttnande.