Behandling och förebyggande av träd sjukdom och svamp

Några träd skador är inte på grund av sjukdom och svamp, så att eliminera dessa orsaker är viktigt i utvärderingen som behandling och förebyggande metoder att använda. Sprickor eller sprickor i barken, till exempel kan bero på sunscald skada eller blixtar, som senare kan göra trädet benägna att sjukdom och svamp.

Betydelse

Sjuka träd behandlas inte förrän den exakta sjukdomsdiagnos är känd. På samma sätt för att förhindra framtida problem, måste du veta vad din särskilda träd är mottagliga för sjukdomen och svampar också.

Funktioner

Wood bakterier orsaka ämnen att sekret från träd. utskjutande svampar på trädstammar indikerar sannolikt förfalla äger rum inne i trädet. Bruna eller gröna ränder på bark kan indikera svamp. Döden av kvistar eller grenar på trädets lem tips anger ramorum. Och förlust av bladverk, missfärgning av det, som hål eller fläckar på den, kan indikera svampar eller sjukdom. Tugga märken, kan hål eller tunnlar i trädstammar eller filialer tyda insekt aktivitet.

Behandling

Cankers, sjuka nedsänkta delar av trädstammar och grenar, behandlas genom att ta bort kräfta genom beskärning. Verktyg måste steriliseras efteråt, dock för att förhindra spridningen av cankers till andra träd. Ta bort och förstöra alla träd frukt-- eller trädets löv--som utvecklar oliv bruna fläckar som växer blir sårskorpor. Kaptan fungicider kan användas på sjuka REVORM apple frukt under sommaren också. Svullnad eller overgrowths (galls) ska plockas under våren att bryta svampar.

Att behandla anthracnos svamp på ett träd, se till att kratta och förstöra alla löv så svampen inte kan överföring och rensa ut alla cankers det har orsakat. Beskära och förstöra alla trädgrenar påverkas av svampar verticillium wilt. Wetwood, en bakteriell infektion, kan inte botas, men att infoga avlopp rören i trä är ibland till hjälp i att bromsa dess fortgång.

Förebyggande/lösning

Att förebygga sjukdom och svampar av träd kan spåras tillbaka till att förhindra de villkor som främjar dem.. Till exempel inträffar cankers när ett träd har en nötning, sår eller skada. Köper bara de härdigaste sorter-- och som ger rätt vatten och gödsling av unga träd--kommer att bidra till kraftig tillväxt och mindre känslighet för sår eller skador. Skydda träd från skada kommer att hjälpa också. För att förhindra verticillium wilt, måste du gödsla träd som uppvisar låg vigor.

Svart Knut kan förhindras genom årlig beskärning och fungicid användning. Förhindra Björk träd nedgång genom att säkerställa att trädet är väl vattnade, särskilt under torka och gräns herbiciden bruk i dess närhet. Skyddande sprayer kan användas på träd som har en historia av anthracnos svamp och avlägsnande av twig tillväxt kan främja nödvändiga luftrörelser runt trädets krona.

Missuppfattningar

Problem med träd blad, grenar och stammar är inte alltid på grund av sjukdom och svamp. Ett exempel på detta, enligt Iowa State University, är gula blad. En hög markens pH eller skada till en trädets rötter kan orsaka bladen till gult också.