Behandlat trä mot betong inlägg för en tre-fot stödmur

Behandlat trä mot betong inlägg för en tre-fot stödmur

Stödmurar kan förvandla branta sluttningar som är till liten nytta i trädgården utrymme eller uteplats. Om du äger en liten, kuperade fastigheter där varje kvadratfot räknas, kan du använda stödmurar för att maximera vad plats du har. Ett brett utbud av material kan användas för stödmurar, var och en har sina fördelar och nackdelar.

Behandlat trä fördelar

Den största fördelen av behandlat virke över betong är att det är lättare att arbeta med. Även om vissa grundläggande Snickeri färdigheter krävs för att bygga en solid stödmur av behandlat virke, är dessa kunskaper inte lika specialiserad som de som krävs för att arbeta med betong. Om du gör ett misstag när bygga något av trä, kan du alltid ta isär den och göra det. Behandlat trä kan vara gammaldags i en stödmur med lite mer än en cirkelsåg, en nivå, en borr och några skruvar. Byggnad med behandlat trä kräver lite utgrävning.

Behandlat trä nackdelar

Trä som har behandlats med konserveringsmedel är inte särskilt hälsosamt att arbeta med. Särskilt om du sågar mycket av det och att skapa damm, måste du vidta försiktighetsåtgärder för att undvika att andas in i lungorna. Konserveringsmedel hjälper behandlat virke att hålla långt längre än obehandlat trä, men det fortfarande ens i närheten lika länge inte som betong. Vissa människor gillar inte utseendet av behandlat virke; det tenderar att ha en grönaktig nyans som ser onaturligt. Köpa virke på en butik kan vara ganska dyrt, särskilt om du bygger en lång stödmur.

Konkreta inlägg fördelar

Betongs största fördelen är att det kan bearbetas med som en flytande, men är i huvudsak en sten när det har botade. När blandad och ordentligt, härdad betong kommer att överleva inte bara du utan dina barn och barnbarn, också. Betong kan blandas i en skottkärra för små jobb, eller levereras redan blandat i en lastbil för stora jobb. Detta ger gör-det-självare viss flexibilitet när det gäller hur han bestämmer sig att göra jobbet. Betongen kommer att ta formen av någon form som du skapar för det, så du kan vara kreativ i typ av stödmur som du väljer att bygga.

Konkreta inlägg nackdelar

Betong kräver en solid bas eftersom den är tung och kan luta eller spricka om den är placerad på rörliga jorden. Detta innebär att du kan behöva göra några större utgrävning för dina konkreta inlägg. Om du gör ett misstag med betong eller besluta du inte gillar vad du har gjort, är din enda val en slägga, jackhammer eller lära sig att leva med den. Om du väljer att din betong som levereras i en lastbil, kan det ha problem att komma åt webbplatsen arbete om det är på en bakgård eller på en brant sluttning.