Behållare plantering kombinationer för grönsaker

Behållare plantering kombinationer för grönsaker

När bristen på användbart utrymme är ett problem, är plantera grönsaker i behållare en hållbar lösning. Många grönsaker växer oerhört bra i krukor. Kombinera grönsaker med liknande behov ökar en behållare användbarhet och attraktionskraft.

Örter

Lågväxande och kompakt, örter är idealisk container växter. Tillsammans med möjligheten att flytta behållaren baserat på växande behov, är det praktiskt att ha kök örter nära köket. Basilika, mejram, oregano, rosmarin, timjan, gräslök och bay laurel är ett urval av örter som växer bra tillsammans i containrar. Gödsla regelbundet och främja sund tillväxt genom att upprätthålla tillräcklig fukthalt.

Gröna

Kombinera rucola, mangold, spenat och sallad av olika näringsrika Sallad greener. Hålla jorden fuktig och låt lite utrymme för följd plantering, vilket kan göras varannan vecka. Bättre lämpade för svalare temperaturer, kan en behållare med gröna flyttas för att rymma varmt väder. Skugga tyg är ett annat alternativ under extra varma.

Paprika

Peppers kräver ett milt klimat, konsekvent fukt och hög-kvävegödsel på plantering tid och när frukt anger. Plantera en mängd tillsammans i en behållare gör för lättskött och tillgänglighet. Det finns ett stort antal paprika att välja mellan. Bell, habanero och jalapeno är bara några.