Bästa typ av isolering för bostäder

Isolering för att hålla ett hem klimat kontrollerade. Isolering av vindar och väggar hindra värme eller kyla från att fly utomhus och hjälper begränsa effekten av utomhus klimatet. Isolering är också en utmärkt ljud dödande material.Vilken typ av isolering som används beror på tillämpningen. Byggnormer diktera mängden isolering krävs. Detta kommer att anges som ett R-värde.

Material

Det finns främst två typer av isolering används i hem idag, cellulosa och glasfiber. Skumisolering används ibland för att fylla vägg håligheter, men är inte lika populär eller effektiv som de andra.Cellulosa isolering är tillverkad av strimlad tidningspapper. Många isolatorer gillar inte att använda cellulosa sin organiska natur. Cellulosa kommer inte att torka om den blir våt och kan hamnen mögel i sådana fall.Glasfiber isolering tillverkas av sand och glas som är snurrade till ett slags ull. Glasfiber är den vanligaste produkten används.

Batt isolering

Batt isolering kommer i rullar. Den är utformad att passa mellan inramning dubbar i standardutförande. Batt finns i olika R-värden, vilka bestäms av hur packad fibrerna är. Batt är utmärkt för isolering av väggar där utformningen är utsatt, som nybyggnation. Batt används ofta i krypgrunder eftersom det inte är så stökigt som blåst isolering.

Blåst isolering

Blåst isolering är löst material. Blåst isolering är snabb att installera, men kräver oftast en professionell med rätt utrustning. Blåst isolering är den vanliga metoden för isolering av väggar i befintliga strukturer eftersom processen är mindre invasiva.Blåst isolering kan användas i vindar också. Det är lätt att omfördela men kan vara stökigt i områden som du vill komma åt regelbundet.