Bästa städare att använda på laminatgolv

Bästa städare att använda på laminatgolv

Laminatgolv är ett kostnadseffektivt alternativ till trägolv samtidigt ge utseendet på trä. Du måste göra några överväganden, men när rengöring denna typ av golv. Med hjälp av rätt rengöringsmedel och metoder, kan du se till en längre livslängd på denna våning och du kan behålla den ursprungliga ytan utan repor eller fördärva det.

Traditionella städare

Du bör inte använda traditionella lövträ golvrengöringsmedel eller rengöringsmedel för andra typer av golv på säkerhetslaminatet. Leta efter städare märkt särskilt avsedda för rengöring laminatgolv som inte innehåller starka kemikalier eller skur agenter. Flera varumärken kan detta användas som Swiffer, Bona och löfte. Andra regionala märken finns också för rengöring av dessa typer av golv.

Gör din egen Cleaner

Om du inte hittar nationella varumärken eller du föredrar att göra din egen cleaner, ger följande recept effektiv rengöring. Fyll en sprayflaska med vatten och tillsätt 1/4 kopp vit vinäger. Spray detta renare på golvet och använda en mjuk frotté mopp eller trasa för att torka av golvet försiktigt. En sprayflaska kommer att bidra till att undvika frågan om att använda för mycket vatten på golvet, vilket kan innebära problem.

Andra alternativ

Om inte laminat golv är i ett område med hög trafik eller utsätts för potentiella spill, enkelt sopa golvet eller med en torr mopp kan hjälpa ta bort damm och skräp. Detta är också ett effektivt sätt att hålla golven rena mellan mer noggrann rengöring. Laminatgolv är lätt att underhålla och är resistent mot de flesta spill. I händelse av att spill inträffar, spot rena området omedelbart med en mild rengöringsmedel och torka området noga.

Vad du ska undvika

Du bör aldrig använda ammoniakbaserade rengöringsmedel på laminatgolv. Dessutom kan med för mycket vatten när du rengör dessa golv skapa problem i framtiden. Detta beror på vatten sipprar golv och skapa mögel samt vatten skada under golvet på undersidan. Dessutom, Använd aldrig rengöringsmedel som innehåller vax på laminatgolv som de kan göra det mycket glättad. Aldrig använda traditionella trä polska på dessa golv för att undvika att göra dem slick.