Bästa behandling för torra, spruckna trä däck

Bästa behandling för torra, spruckna trä däck

En torr, sprucken, trä däck är fula och ofta farliga. Innan du använder produkter på dina däck, kontrollera och reparera ruttnade styrelser, utskjutande naglar och alla strukturella problem.

Återställa ett trädäck ger år av njutning för utomhus nöjen och avkoppling. Restaurering av ett trädäck innebär mer än en produkt, och tillämpningen av varje produkt, i rätt ordning, garanterar ett resultat som kommer att vara långvarig och attraktiv.

Strippor och städare

Ett slitet däck ofta har rester av peeling clear-rockar, tätningsmedel och ibland måla. Dessutom kan ett äldre däck har år av ackumulerade smuts, spillning djur, spillt mat, mögel och träd sap. Använda strippan först och sedan använda renare för att neutralisera strippa för att rengöra någon ytterligare fläckar och smuts.

När du väljer en strippa och renare uppmärksamma nivån av flyktiga organiska föreningar (VOC), VOC betyg. Låg VOC produkter kommer att ha mindre off-Gasning och rök. Det finns många effektiva miljövänliga produkter på marknaden nu som innehåller inga flyktiga organiska föreningar. VOC standarder och efterlevnad skiljer sig från stat till stat.

Wood vitmedel

Dina däck kan fortfarande se grådaskig och grå efter rengöring. Lösningen är att använda en trä vitmedel. Wood vitmedel tar bort rostfläckar och andra missfärgningar. Exteriör trä blekmedel kan användas med en mopp rulle eller pump typ spruta. Efter vitmedel sitter på ytan i 15 till 20 minuter, kan det tvättas med en trädgårdsslang.

Däck fläckar

När dina däck är strippad och rengöras kan du färga däck eller lämna trä naturliga. Det finns många val i färg och genomskinlighet, från clear ogenomskinlig. Ogenomskinliga färger är mindre genomträngande, därigenom till att minska fläckar skyddande kvalitet.

Vatten-baserade fläcken torkar snabbare och varar sju till åtta år, medan däck färgas med oljebaserade fläcken kommer att behöva färgas åter var tre till fyra år. Rök och toxicitet är allmänt mindre med vattenbaserade fläckar, dock finns det nu låg VOC oljebaserade fläckar.

Däck tätningsmedel

Tätningsmedel skydda dina däck från sol, fukt, fläckar och spill. Kåda och epoxi befäst tätningsmedel motstå mögel naturligt som de är gjorda med oorganiska komponenter som inte lockar alger eller mögel oljebaserade tätningsmedel har också tillsatser som skydda trä från mögel och UV-ljus. Vissa fogmassor är tillgängliga med färg läggs till dem som kommer att lysa upp och förbättra den naturliga färgen på din trädäck.

Halksäker komponenter. som sand, kan läggas till däck tätningsmedel för säkerhet. Halksäker tillsatser är också kommersiellt tillgänglig i olika kvaliteter och texturer.