Bärbara brandsläckare säkerhet

Bärbara brandsläckare är första raden hem säkerhet enheter som kan släcka små bränder innan de sprids. Små hem enheter kan också styra större flammar tills brandmän anländer på scenen för att ta över, enligt den nationella föreningen för certifierade hem inspektörer. Dessa brandsläckare måste valt, placeras, underhålls och används på rätt sätt eller de kan utgöra egna säkerhetsrisk.

Typer

Hemmet bränder delas in i olika kategorier, beroende på förbränningsanläggning, och olika typer kräver olika brandsläckare klasser. Till exempel vissa bränder startar i papper eller en tygbit eller utlöses av rengöringsvätska, måla thinner och andra brännbara vätskor, medan andra hända i eluttagen. Vattnet är lämpligt för den första eld men skulle vara farligt för en elektrisk blaze eller brinnande vätskor. Bärbara brandsläckare som är bra för flera brand typer finns tillgängliga. De hantera säkert alla de mest vanligt förekommande flammar i ett hushåll.

Storlek

Större brandsläckare innehålla fler brandmän kemikalier, men de är också tyngre och svårare att hantera och manövrera i en nödsituation. Bärbara brandsläckare är mindre än vanliga modeller, men deras storlek varierar fortfarande. Vanligtvis de kommer i 2-, 5- och 10-lb. storlekar. Välj en modell som är lätt att plocka upp och flytta runt, eftersom du måste "sweep" att släcka en brand effektivt.

Läge

Plats bärbara brandsläckare nära utgångar i ditt hus, hem säkerhet rådet rekommenderar detta positionering hjälper du bo säkert genom att ge dig en avfart väg om branden blir utom kontroll. Lämna rummet, ut ur huset omedelbart och ringa brandkåren om brandsläckaren inte blir branden under kontroll.

Lämplig användning

Bärbara brandsläckare har ett stift som du tar bort när du behöver använda dem. Kontrollera de brandsläckare som du köper för hemmet så att du vet var du hittar den PIN-kod för snabb borttagning i en nödsituation. Annars förlora värdefull tid fumlande med brandsläckaren medan elden sprider. Förkortningen "PASS" beskriver säker brandsläckare använder. P står för att dra stift, ett medel att sikta brandsläckaren på den brand bass, den första S innebär att krama handtaget och den andra S innebär att använda en svepande rörelse för att släcka elden.

Ersättning

Bärbara brandsläckare förlora sin laddning över tiden, även om de aldrig används. Regelbundet kontrollera sina mätare och ersätta alla enheter som har lågt tryck. Annars riskerar du potentiellt din säkerhet genom att ta en chans att du kan ta en brandsläckare och tycker att det är meningslöst. Vissa hem brandsläckare har en batteridriven mätare som avger en ton när batterikapaciteten är låg. Byt alltid ut brandsläckare efter användning.