Bandsåg bruksanvisningar

Nu när du har köpt din första bandsåg, tagit det ur lådan och hittade en plats för det i din butik. Du inser att inte du verkligen vet hur man använder den.

Säkerhet

Bandsågen bör aldrig repareras eller justeras medan den är ansluten till ett vägguttag. Alltid bära ögon- och Hörselskydd när du kör en bandsåg och hålla händerna borta från vägen av bladet.

Justering

Se tillverkarens instruktioner om hur du justerar blade guider på din såg. Med sågen unplugged, rotera övre ratten och titta på bladet när den passerar genom den övre och nedre guider. Helst bör du kunna glida en bit papper mellan sidan och bakre blad guider. Det blir omöjligt att få korrekta nedskärningar utanför sågen om bladet skjuts upp till ena eller den andra sidan av en av guiderna.

Efter justering öka guider, om klingan har en tendens att glida mot ena eller den andra medan styckning, spänningen på bladet. Övre ratten har en spänning inställning som kan ökas för att arbeta med tjockare trä.

Använd en kvadrat för att justera tabellen skära till en 90-graders vinkel från bladet. Ställa in ena sidan av torget lägenheten på tabellen skärning. Skjut den vertikala sidan av torget mot den platta sidan av bladet. Lossa tabellens fästskruvarna och justera tabellen tills den vertikala kanten av torget är platt mot bladet.

Operation

Ren i verkstaden nära sågen. Eventuella hinder, avklipp, skrot eller sladdar kunde orsak du till förlora din fot när du kör sågen. Ordentlig belysning över tabellen såg är absolut nödvändigt. Du måste kunna se bladet och din skärning markerar för säker, exakt klippning.

När styckning kurvor, göra lättnad nedskärningar för skarpa vinklar och på stora bitar innan de gör huvudsakliga snittet. En lättnad snittet görs genom att skära en rak linje från yttre kanten av materialet till såglinjen. När bladet skär såglinjen och den lättnad skära, skrot portion av materialet kommer att falla av. Detta kommer att hålla din blad från bindande och förhindra stora bitar blir hinder.

Hålla båda händerna på vardera sidan av bladet. Aldrig placera händerna direkt framför bladet foderråvaror i sågen. Använd en push pinne i slutet av ett snitt eller när skära mindre bitar.

När ett snitt har startats. Försök inte att tråden bakåt genom kerf blade medan sågen är igång. Om materialet måste tas bort från sågen, stänga sågen igång första.