Banana växtnäring

Bananträd är populära landskapsplanering växter för trädgårdsmästare att skapa ett tropiskt utseende för sina varv. Precis som varje annan typ av vegetation i landskap behöver bananplantor mat eller gödningsmedel att producera frukt och sund tillväxt. Bananträd kommer dessutom inte att kunna absorbera näringsämnen du ge om de inte odlas i deras önskade markens pH-område. Trädgårdsmästare bör kontrollera sina befintliga markens pH varje år och befrukta sina träd med rätt typ av gödsel för att förhindra att bränna växtens rotsystem eller främja en undernärda växt.

Markens pH-värde

Bananplantor måste odlas inom en sur jord pH 5,5 till 6.5, enligt Kalifornien sällsynta fruktodlare. När växter odlas utanför deras Rekommenderad intervall, kan inte de absorbera näringsämnen i jorden och lider av undernäring. Om du ser din banan erfarenhet gulnande löv eller hämmad tillväxt, kontrollera markens pH med en hem-testing kit. Gräva ett 6-tums hål nära anläggningen och samla jord från botten. Följ anvisningarna i test kit och kalk jorden under 5,5. -- eller svavel för jord som är över 6,5.

Gödselmedel typ

Gödsla mogen bananväxter med ett gödselmedel med en hög andel fosfor som har en mängd på NPK 8-10-8, som föreslagits av Kalifornien sällsynta fruktodlare. Använd 1 1/2 till 2 lbs. av gödselmedel per bananplanta. Om du gödsling en ung banan träd, sprida 1/4 av det belopp du skulle på ett äldre träd eller 1/2 lb. Genom att ge din banan träd en hög halt av fosfor gödselmedel, du uppmuntrar stark rot tillväxt.

När man ska gödsla

Gäller gödselmedel till din bananplantor när temperaturerna varm från vintern. Du kan börja ge din träd gödselmedel början av mars, som föreslagits av trädgårdsarbete författaren Paula Lamb från Florida Times unionen. Gödsla din anläggning var fyra till åtta veckor fram till oktober. Undvik att gödsla efter oktober eller när temperaturen sjunker under 53 grader F. bananträd slutar växa när temperaturer kyla ner för vintern. Om du gödsla när det är cool, kan det främja en flush nya tillväxt som kan bli skadad under vintern.

Foliar sprayer

Förutom gödsel, kan trädgårdsmästare spraya banan mat på sina anläggningar med ett blad spray. Spraya bananplantor med gödselmedel som innehåller magnesium, mangan och zink, som föreslagits av Paula Lamb från Florida Times unionen. Om din anläggning växande i sur jord, spraya med ett gödselmedel som innehåller järnsulfat. Växter som växer i alkaliska jord skall sprutas med ett gödselmedel som består av bundet järn. Använda spray, så att det jämnt rockar växt bananblad.