Bambu sorter för byggprodukter

Bambu är ett snabbväxande gräs som tillverkare omvandla till byggprodukter. Byggare använder de ihåliga käppar av bambu växten för att bygga broar, polacker och byggnadsställningar. Vissa tillverkare mal bambu i plankor, paneler, fanér för golv, väggar och tak. Det finns nästan 1 000 arter av bambu med varierande egenskaper som gör varje planta mer eller mindre lämplig som en byggprodukt.

Moso bambu

Ordet tillverkare använder moso bambu (Phyllostachys pubescens) ofta för att göra plankor för bambugolv. Anläggningen har potential växa till en höjd av 80 fot. Typisk tillväxt för det är hälften av maximum, på 40 till 50 fot. Moso är en härdig bambu. Det är den största av de härdiga bambu. Varje stjälk har en diameter som mäter mellan 4 och 7 inches.

Japanska timmer bambu

Japanska timmer bambu är också känt av den gängse benämningen av Castillon Inversa bambu (Phyllostachys bambusoides). Den växer till en mogen höjd av mellan 10 och 30 fot. Det är vintergröna med bladverk i färgerna grön, grön-guld. Byggare använder japanska timmer bambu för konstruktion eftersom käppar har relativt tjocka väggar.

Kinesiska timmer bambu

Kinesiska timmer bambu (Phyllostachys vivax) växer till en höjd av ungefärligt 30 fot. Den är härdig till USDA zon 8. Kinesiska timmer bambu används för dekorativa strukturer. Det är en evergreen som föredrar fuktig jord att växa. Käppar kommer att växa till 4 inches i diameter.

Söta skjuta bambu

Söta skjuta bambu (Phyllostachys dulcis) växer till en mogen höjd 40 fot. Culms genomsnittliga 3 inches i diameter. Söta skjuta bambu käppar är svagare än några andra växter i släktet. Även om det används ibland för byggprodukter, mer typiskt, kommer att träarbetare forma denna bambu till objekt som verktygshandtag.

Guada Atlantica

Guada Atlantica (Guadua Chacoensis) växer upp till 100 fot höga. Dess culms är i genomsnitt 6 inches i diameter. Guada Atlantica storlek och styrka är anledningen att det är lämplig för användning i byggande. Den växer i Sydamerika.

Bambu Tali

Bambu tali (apus Gigantochloa) växer i genomsnitt 60 fot i höjd. Dess käppar växa normalt till diametrar på cirka 4 inches. Den har starka och hållbara culms. Enligt Cooperative Extension Service på vid University of Hawaii, byggare i Java föredrar denna bambu och använder det ofta för husbyggnad och bygga broar.

Giant timmer bambu

Giant timmer bambu (Bambusa oldhamii) växer till en högsta höjd av 55 fot. Sunset magazine noterar att denna bambu växer 15 till 25 fötter snabbt i de inledande skedena av tillväxt och senare kan nå höjder mellan 20 och 55 fot. Culms genomsnitt 4 inches i diameter. Den har bred och lång blad. Culms är mörkgröna. Den relativa svagheten i sockerrören innebär att det bäst används endast för lätt konstruktion.