Bald Cypress träd Information

En sällsynt lövfällande medlem av familjen cypress, bald cypress trädet bor i kärr och andra våta miljöer. Det är också känt som cypress träsk och är hemma i sydöstra USA.

Beskrivning

En typisk bald cypress träd växer från 75 fot till 120 fot lång. Grå-bruna eller rödbruna Barken är skrynkligt och fjäderlätt, nål-liknande blad är ordnade på små grenar. Kottarna växa grön och mognar till brun; bladen tur rödbruna i höst.

Familj

Bald cypress träd, känd under det vetenskapliga namnet Taxodium distichumis, ingår i familjen Taxodiaceae, i den större familjen Cupressaceae. Sina kusiner är pond cypress och Montezuma bald cypress.

Miljö

Bald cypress trädet växer i ett område som sträcker sig från Delaware till Florida och så långt västra som östra Texas. Den föredrar fuktiga klimat med hög nederbörd.

Användningsområden

Bald cypress trädet, som är trädet staten Louisiana, odlas som en prydnads träd och för det vattenfast trä. I naturen ger det skydd och föda för vilda djur, inklusive migrera Florida kranar och rådjur.

Roliga fakta

Enligt Native Tree Society, det högsta bald cypress trädet är i Carters Grove, Virginia, och är ca 144 fot lång. Bald cypress har konformade "knän", eller pneumatophores, som är roten tillägg som ger träd syre när översvämmade.