Bagworms på Boxelder träd

Boxelder (Acer negundo) är ett lövfällande träd från familjen lönn som är hemma i Nordamerika. I sin naturliga miljö växer trädet flitigt i fuktig lövskog skogar och på ström och floden bankerna. Snabbt växande trädet har en mogen höjd av ca 50 fot med sammansatta, 3 - till 4-inches lång blad. Boxelder träd är utsatta för angrepp från en mängd olika skadedjur, inklusive bagworms.

Beskrivning

Bagworms är larver eller en inföding till Pennsylvania mal larver. Den vuxna moth är brun och hårig med tydliga vingar. Grub-liknande honorna inte har vingar och har små, värdelös ben. Pest äggen är gula och avlånga, kläckning till ¾ 2 tum långa larver med mörka posteriors och huvuden. Skadedjuren tillbringa sina Pupp scenen inuti påsarna som de väver på träden. Puppan är mörkbrun i färgen.

Värddatorer

Värdar för bagworm omfattar mer än 100 olika typer av växter. Skadedjuren ses oftast på barrträd, särskilt tuja. Andra lövträd och lövfällande träd vanligen angripna inkluderar boxelder, willow, linden, poppel, ek, äpple, wild cherry, persimon, lönn och svart locust.

Skador

Förekomst av bagworms på drabbade träden kännetecknas av påsar som larverna väva med deras siden foder och pupate inom. Påsarna är nästan 2 inches lång och ½ tum bred och också innehålla kvist och bark bitar i byggandet. Bagworms har tugga mouthparts som de använder för att livnära sig på bladverk. Äldre larver äter hela blad, lämnar bara de viktigaste venerna. Allvarliga angrepp och avlövning kan döda barrträd. Som de foder, fjärilslarver ses ofta hängande från träd med benen eller med silken trådar.

Kontroll

Övervaka träd för förekomst av påsar under höst, vinter och tidig vår. Skadedjuren har inte kläckts vid denna tid och manuellt ta bort ägg fyllda påsar bidrar till att minska befolkningens pest. Plocka bort dessa påsar och förstöra dem. Använda insektsmedel på mycket unga larver för bästa kontroll. Använda kemiska produkter på gång när larverna bara kläckning. Mogna bagworm larverna är mycket svårt att styra. Insekticider för bagworms inkluderar cyflutrin, imidakloprid, deltametrin eller malation.