Badkaret & dusch säkerhet

Badkaret & dusch säkerhet

Att förebygga olycksfall och skador i badrummet kan åstadkommas av lämpliga åtgärder för att förbättra badkar och dusch. När du anser att badrummet är rummet i huset där de flesta vattenanvändning sannolikt äger rum, och faktor i överväganden som hala golv och skållning vatten, är det lätt att se varför en stor potential för olyckor finns. För hus med små barn eller pensionärer, i synnerhet, är badkar och dusch säkerhet mycket viktigt.

Att förhindra halka och falla olyckor

När det gäller badkar och dusch säkerhet, det första steget är att förebygga risken för halka och falla olyckor genom att placera bathmats i badkar eller dusch stall. Som en extra försiktighetsåtgärd, placera en liten matta eller en mjuk, absorberande badrumsmattan utanför badkar eller dusch, samt. Installera Handräcke inuti den badkar eller duschstallen är också ett utmärkt sätt att förhindra halka och fallolyckor.

Avlopp och pipen säkerhet

Dränera och pipen täcker kan bidra till att minska skador orsakade av små barn stöta huvudet på pipen i badkaret eller genom att sticka fingrarna i avloppet. För personer med begränsad rörlighet, en stora, öppna avlopp i en duschkabin kan innebära en säkerhetsrisk och bör omfattas.

Vattentemperatur

Brännskador och skållning olyckor kan förhindras genom att ställa in temperaturen i ditt hem varmvattenberedare 120 grader Fahrenheit eller lägre. Låt aldrig barn att slå på hett vatten i badkar eller dusch utan tillsyn och alltid testa vattnet först innan får in badkaret eller att tillåta barn att göra så.

Drunkning förebyggande

Barn kan drunkna i så lite som två inches av vatten, så det är mycket viktigt att små barn aldrig lämnas utan tillsyn i badkaret. Om du måste lämna badrummet medan ditt barn bad, ta barnet ur badkaret första.

Överväganden

Liten, billig förbättringar och tillägg till badkar eller dusch kan gå långt för att förhindra allvarlig olycka eller skada. För ytterligare säkerhet för personer med begränsad rörlighet, överväga att köpa en badkar eller dusch stol.