Bad & gips vägg reparation

Reparera gips skador i ett bad kan vara ett kladdigt jobb, men det är lätt att komplettera med en perfekt finish. Se till att du tar bort källan till skadan innan du gör din reparationer-- eller du kommer att göra samma reparationer någon gång under de närmaste månaderna. Kakel som har förlorat sin injekteringsbruk är en stor källa till läckor som kan orsaka gips utanför till spricka och blister. Otillräcklig eller gammal färg kan orsaka gips för att bubbla och skala på insidan av badkar kapslingar.

Lätta skador

Gips ytor i Bad kapslingar måste bevaras med ett fast lager vattenfast färg. Luftfuktigheten i ett badområde kan ålder färg snabbt. Peeling paint och blåsbildning gips måste tas bort innan reparation. Använda en färg skrapa bli av peeling färg och en mejsel eller skrapa ta bort spalled, spruckna eller bubblade gips.

Lätta skador (mindre än 1/2-tums djup) kan fyllas i med spackel eller gips fogmassa. Använd en spackel eller murslev för att jämna ut ytan så nära nivå som möjligt.

Djupare skador

Djupare skador bör fyllas med gips patch. Det finns många typer. Efter blandning med vatten, kan de hårdnar snabbt. Läs tillverkarens instruktioner att ta reda på arbetstiden. Det finns speciella kit för taket skador. Fyll i det skadade området och göra ytan så smidigt som möjligt medan gips plåstret är fortfarande fungerande.

Gips är vanligtvis som antingen direkt på cement eller murverk eller över trä remsorna kallas lister. Alltid helt gräva ut den skadade gips eller det kommer att "växa tillbaka." Kontrollera att avloppet i badkaret eller duschen täckas för att undvika igensättning. Om skadan innebär ribbor, anser kräver en entreprenör.

Skada utanför bad inneslutningen anger en läcka från inom. Ersätta spruckna kakel och injekteringsbruk åter vid behov. Kontrollera att metall och glas ramar är drivna.

Slipning och målning

Använd alltid en Slipkloss för att göra ytan platt. Börja med 80-slippapper och finish för priming och målning med 120 grus. För stora områden, band eller tack sandpapper till en 1 - eller 2-fot lång 2-gånger-4. Detta gör det lättare att få en helt platt yta. Om du har fördjupningar kvar efter du har slipat ytbehandlar lägenheten, fylla med fogmassa eller spackel och sand igen.

Prime och avsluta paint med minst två strykningar. Kontakta din lokala återförsäljare för en hög kvalitet färg som kommer stå upp att använda i badet.