Baby-Safe sätt att rengöra mattan

Om du har en baby, är din nr 1 prioritet att se till hennes hälsa och säkerhet. Ditt barn tillbringar mycket tid på mattan, så det är viktigt att hålla den ren. Inte alla matta rengöringsmedel är säkra för barn. Många innehåller ingredienser som kan vara skadligt för ditt barns hälsa. Välja naturliga rengöringsprodukter för ditt barn inte intag av alla gifter från din matta rengöringsprodukter.

Ättika och vatten

Ättika har utmärkta egenskaper för rengöring. Det också desinficerar. Fyll en sprayflaska med en 50/50 lösning av ättika och varmt vatten. Spraya din smutsiga mattor och låt det sitta i 10-15 minuter. Skrubba mattan med en scrub pensel och varmt vatten från tvål. Se till att använda en naturlig tvål när skrubbning.

Rengöring med ånga

Den intensiva hettan utelämnas av en ångtvätt kommer att rengöra och desinficera dina mattor. Sätta vanligt vatten i ångaren utan tvättmedel eller mattan rengöringsmedel. Köra ångaren långsamt över din matta, är arbetar i sektioner och överlappande varje pass, för att säkerställa något avsnitt av mattan missat. Om din matta är riktigt smutsig, tillsätt 1 kopp vit vinäger för varje 2 1/2 gallon vatten. Vinäger kommer att bli av med fläckar och lukt.

Eteriska oljor

Eteriska oljor kommer inte bara att hjälpa att rengöra och desinficera din matta, men kommer att lämna rummet luktar färska också. Blanda sex kannor av varmvatten, fyra teskedar av Kastilien tvål, en kopp vit vinäger, 25 droppar lavendel eterisk olja och 30 droppar grapefrukt utsäde extrakt i en hink. Du kan lägga till fyra uns av syre blekmedel för extra rengöring makt. Skrubba mattan med en scrub pensel och rengöringsvätska. Skölj mattan med en scrub pensel och vanligt vatten, eller använda en matta shampooer med vanligt vatten för att skölja.

Bakpulver

Denna gemensamma hushåll produkt tar bort lukt och fläckar från din matta. Strö en generös beläggning av bakpulver på mattan. Fylla en tom sprayflaska med vatten och lätt dimma bakpulver. Skrubba någon smutsig eller färgade områden i mattan med en scrub pensel. Låt bakpulver sitta över natten, sedan vakuum det upp nästa dag. Om rester kvar på mattan, skölj av skura mattan med en scrub pensel och vanligt vatten. Om du har en våt vakuum, använda den för att extrahera kvarvarande fukt från mattan. Om inte, Använd handdukar att absorbera vatten och låt det lufttorka.