Azaleor blommar hela sommaren?

Azalea är en vintergrön buske och en typ av rhododendron. Mindre än andra Rhododendron, ger azaleor ett överflöd av blommor i olika nyanser av rött, rosa och vitt.

Särskiljande egenskaper

Medan azaleor är en typ av rhododendron (och kan kallas Rhododendron) och frodas i liknande klimat, jordmån och vård, finns det skillnader. För att skilja mellan de två växterna, först se på bladen. Rhododendron har stora, läderartade, blå-gröna blad med ibland brunaktig undersida. Däremot har azaleor glänsande blad av en djup grön och funktionen små hår på leaf ytan. Azaleor har också enstaka blommor i stället för kluster som Rhododendron. Rhododendron är inte begränsade till rosa, röda och vita, och kan ha en kryddig doft dessutom.

Blooms

Azaleor blommar vanligen i mars-April. Nya sorter har utvecklats som blommar senare (i maj och juni) och en ny typ--Encore--blommor två gånger, både på våren och igen i slutet av sommaren, påstår North Carolina State University. Eftersom de flesta azaleor blommar bara en gång om året i ca två veckor, kan plantera flera sorter av azaleor du njuta av ett överflöd av blommor för en längre period, som Augusta krönikan anteckningar.

Överväganden

En annan faktor som påverkar blomtid, ovanpå typen av azalea är USDA växande zon-- eller rättare sagt, vädret. "Faktiska bloom datum kan variera en vecka eller två Hursomhelst," förklarar Azalea Society of America, med blom utbrott tidigare i varmare väder. Varmare zoner också uppmuntra en andra Blom i nedgången i vissa Azalea, om det är tillräckligt varmt.

Andra faktorer

Med tillräckligt med fukt, blomknoppar för nästa års blommar under försommaren. Azalea måste dock ha fyra till åtta veckor för temperaturer under 50 grader Fahrenheit på vintern blomma bra. Utan denna kallt väder kommer de blommar under en längre tid, men sporadiskt, i stället för samtidigt.