Avlopp rengöring verktyg

Avlopp rengöring verktyg

Panik uppsättningar i när handfat, badkar och toaletter vägrar att dränera och istället för att slåss i avloppet, många husägare flyga till telefonen för att ringa efter hjälp. De som väljer att kämpa i avloppsledningar möter välbekanta verktyg, som kolven, och industriell styrka verktyg, som ett verktyg för rodding. Det är osannolikt du ska förstöra din VVS-system genom att försöka rensa avloppsledningar och, om du samla verktyg för handel, kan du rensa bort fett, korrosion, mat och annat från rören.

Kolven

Kolven städar och rensar avloppsledningar med sug. Detta verktyg finner en plats inte bara i den genomsnittliga hem eller lägenhet men i verktygslådor av professionella rörmokare och propplösare. Ibland är det bäst att prova den enklaste lösningen innan slås ut de stora kanonerna. Kolvarna kan kosta så lite som fem dollar och finns i järnhandeln och även din mataffär är rengöring mittgången.

Manuellt manövrerade skruv

Begreppet "drain skruv" avser en mängd flexibla, metal avlopp-clearing spolar med piercing, korkskruv-liknande tips. Manuell avlopp skruven har vanligtvis en metall spole, även kallad en "orm" som pressas genom avloppsledningar, rör och VVS fixtur öppningar. Spolen ansluts till ett handtag som vrids manuellt för att vrida ormen och gräver ner sina tips i ämnet igensättning kloakledningen. Ormen tränger blockeringar och tillåter dess operatör att dra ut och ta bort avlopp-igensättning material. Handmanövrerade skruvar vanligtvis kostar $10-20, och kan köpas på järnaffärer och VVS leverans butiker.

Effekt skruv

Som manuellt manövrerad skruven sysselsätter effekt skruv en flexibel, metall spole att tränga in och dra ut avlopp blockeringar. Istället för att använda hand-vev, använder effekt skruv el eller tryckluft för att driva roterande handlingen av spolen. Power auger spolar sätts in i rören och en gång aktiverat, maskinen vändningar och skjuter spolen fram genom blockeringar. Power skruvar är professionell nivå maskiner som normalt kostar flera hundra dollar. Lyckligtvis för gör-det-självare är power skruvar en stapelvara objekt på verktyget hyra butiker.

Rodding verktyg

Rodding verktyg använda RAMMA kraft för att bryta igenom igensatta avloppsledningar. Dessa maskiner använder elektricitet eller pneumatiska kraft att upprepade gånger RAMMA en stång i ett avlopp linje och genom blockeringar. Rodding verktyg används kraftfulla och sällan utanför professionella applikationer. Eftersom RAMMA stavarna styvt och rakt, kan detta verktyg endast användas att rensa träskor i raka körningar av röret. Som driver skruvar, rodding maskiner kostar flera hundra dollar att köpa och är tillgängliga för Tim- och priser på verktyg uthyrning butiker.

Vatten sprutas verktyg

Vatten sprutas verktyg skjuta stark, korta skurar av vatten i rören för att bryta upp och tränga igenom blockerade områden. En typisk vatten sprutas verktyg ansluter till genomsnittliga trädgårdsslangen. De verktyg och Fäst slangen sätts in i avloppsrör tills de möter täppa. Vattenförsörjningen är då aktiverad och verktyget skjuter starka utbrott av vatten för att bryta igenom blockeringen. Vatten sprutas verktyg normalt kostnaden under $20 och kan köpas på de flesta järnaffärer.

Pumpar

Pumpar suga slam och gunk från blockerade avloppsledningar. Pumpar tillmäter pipe öppningar och använda motorer till att skapa sug som kan rita flytande eller halvflytande material från en kloakledningen. Medan en skruv tränger den fasta delen av en blockering, en pump tar bort kvarvarande vätska uppbyggnad. Pumpar finns att köpa på de flesta järnaffärer och VVS leverans butiker och varierar i pris från cirka trettio dollar till flera hundra dollar. Som med andra makten avlopp städredskap, är Tim- eller dagersättning uthyrning vanligt.

Kameror

Även om kameror inte rengör aktivt avloppsledningar, spelar de en viktig roll i professionell avloppsrensning. Videokameror monterad i slutet av en spole, som liknar ormen av avloppet skruvar, wiggles genom avloppssystem till relä bilder som ger information om art av en avlopp linje täppa. Uppgifterna från dessa kameror kan avloppsrensare att välja den mest effektiva metoden för materiell borttagning. Medan en kvalitet, professionell nivå avlopp kamera kan kosta hundratals dollar att köpa, är de ofta tillgängliga för Tim- eller dagersättning uthyrning på verktyget hyra butiker.