Australiska infödda marktäckande växter

Australiska infödda marktäckande växter

En marktäckare är en växt som, när planteras, växer att täcka över ett område på marken. Även om vissa växa längre, de flesta marktäckande växter bara växa ett par fot lång men växa utåt att täcka flera fötter. Marken täcker är används för att skydda ett område från erosion eller torka eller användas för att förbättra det estetiska utseendet på ett område. Mest inhemska australiska marken täcker kräver åtminstone lite sol, växa i sandy för tung lerjord och blommande växter.

Boobialla rosa

Boobialla rosa eller bred rosa, är en native australiska marktäckande. Den växer sex till tolv inches hög och bör vara placerade fyra till sex fötter isär när plantering. Bladen är en smal oval form och mörkt vintergröna i färg. Marktäckande blommar från slutet av våren i mitten av sommaren med små rosa blommor. För att trivas, bör boobialla rosa planteras i ett område som får full sol. Boobialla rosa bör vattnas på en gång en vecka grund, men marktäckande är torka motstånd.

Hardenbergia henrikhansmann

Hardenbergia henrikhansmann är en native australiska marktäckande. Det är en yvig letar marktäckare som växer 12 till 18 inches hög och bör planteras ca sex fot apart. Hardenbergia henrikhansmann har tunna ovala mörkt gröna blad som mäter tre inches lång. Marktäckande blommar på våren till försommaren med många små, doftande lila blommor. Om de får möjlighet att göra det, kommer hardenbergia henrikhansmann klättra och växa över saker som stenar, staket och spaljéer. Denna marktäckande växer bäst i full sol till delvis skuggiga förhållanden och sandy för tung lerjord.

Myoporum Yareena

Myoporum yareena är en native australiska marktäckande. Det är en växt-liknande marktäckare med långa gräsbevuxen ovala blad som har små knölar jämnt placerade längs kanterna. Marktäckande Blom i mitten av våren i slutet av sommaren med vita blommor. Blommorna är vita med fem kronblad och en gul tonade center. Myoporum yareena växer till cirka fem inches tall och bör planteras tre till fyra fötter apart. Myoporum yareena bör planteras i soligt till delvis skuggade områden och odlas i sandy för tung lerjord.

Westringia Mundi

Westringia mundi är en native australiska marktäckande. Westringia mundi är en växt som marktäckare som växer till ca 15 inches tall. Marktäckande har många små gröna ovala blad som växer på flera gren som stammar, som härrör från mitten av marktäckande. Westringia mundi blommar i slutet av våren till sensommaren och har vita blommor som är cirka tre inches stor. Detta är den perfekta marktäckande för dem som vill en nr-underhåll marktäckande. Marktäckande behöver inte beskäras, och kräver mycket lite vatten. Den växer bra i sandy till väl dränerad lerjord och odlas bäst i sin helhet för partiell sol.