Att hålla alger ur fontäner utan att skada hundarna

Att hålla alger ur fontäner utan att skada hundarna

En trädgård fontän lägger en lugn element i ditt landskap, men eftersom den är full av vatten, alger kan vara ett problem. Alger är ogräs som behöver vatten, solljus och näring för att växa. Flera kemiska produkter kan rensa bort alger snabbt, men om du har en hund som kan dricka vatten, kemikalier är inte ett säkert alternativ. Lyckligtvis kan du hålla alger ur din fontän utan att använda kemikalier som kan skada din hund.

Hålla det färskt

När vattnet dunstar, mineraler, är organiskt material och andra föroreningar i vattnet kvar. Medan du kan topping upp din fontän som vattennivån droppar, organiskt material och föroreningar finns kvar och mer läggs till med nytt vatten. Ackumulering leder så småningom till algblomning. Det enklaste och mest naturliga sättet att hålla alger ur din fontän är att ändra vatten minst två gånger per år. Om du fyller din fontän med kranvatten, som innehåller mineraler och främmande ämnen som bidrar till algtillväxt, kan ersätta den med destillerat vatten förebygga alger.

Lägg till lite skugga

Alger behöver solljus för att växa, så att ta bort detta element kan förhindra det från att bildas i din fontän. Om din fontän är bärbar, flytta den till en skuggig plats att hålla alger bildas. Om du inte kan flytta fontänen, lägga till konstgjorda växter eller någon annan typ av flytande dekoration till vattnet. Dessa flyter på vattenytan, lägga till skugga. Dock behöver du skuggar cirka 80 procent av vattenytan att förhindra tillväxt av alger.

Färg på vatten

Färgämnen för fontän och damm, som finns på plantskolor och damm leverans butiker, lägga till färg till din fontän vatten, men färg gör mer än bara vattnet ser trevligt. Färgämnen minska hur mycket solljus infiltrerar vattnet. Färgämnet nyanser vattnet från inom, i stället för bara på ytan, och detta hjälper till att förhindra algtillväxt. Den dye etikett anger huruvida det är säkert för djur, så kontrollera att produkten är giftfri innan du använder den i din fontän för det kommer inte att skada din hund.

Rensa upp

Även om det verkar vara en enkel lösning till alger, är det lätt att glömma att rengöra utomhus fontäner tills uppstår ett problem som alger. Om du rengör din fontän var en till tre månader, kan du ta bort bakterier, mineraler och organiska material som alger trivs på. Inaktivera fontänen och dränera vattnet, och sedan rent handfatet och pumpen ordentligt, men inte använda hushåll renare eller blekmedel. Dessa kemikalier är giftigt för din hund och vilda djur som ofta din fontän, som fåglar. I stället tomma fontänen och försiktigt skrubba sina mineralfyndigheter och annat material bort med en mjuk borste. För envis material eller alger fläckar, skrubba med citronsaft eller vinäger och skölj sedan noga med rent vatten.