Att göra en 90 graders krök med en Pipe Bender

Att göra en 90 graders krök med en Pipe Bender

Med hjälp av en pipe bender

Använda en pipe bender för att böja röret är en relativt enkel process som tar endast ett par minuter. Pipe benders kan användas att böja en mängd metall rörledningar och slangar för VVS- och elarbeten projekt. Böja ett rör snarare än förbinder två rör med en armbågsleden oftast sparar pengar och energi. Dock krävs använda en pipe bender säkert övning. Pipe benders är tunga och kan vara farligt när det används av en otränad person, så är det otroligt viktigt att antingen vet vad du gör eller har en utbildad professionell vid din sida om du är osäker av processen.

Utfodring i röret till röret bender

Öppna upp den pipe bender och skjut in röret i springan mellan handtaget och böjda böja skon, rada upp platsen där böjen bör börja med pilen på eller nära toppen av böja skon. Skjut den tidigare som håller röret på plats mellan röret och handtaget, om det behövs. Vissa rör benders har en inbyggd tidigare och kräver inte detta steg. Flytta klämman, beläget strax ovanför basen på handtaget, på plats för att låsa ner i röret. Ligger i 90 graders märkning på sidan av skon. Måste du hålla ett öga på denna märkning medan böja röret för att se till att det når rätt vinkel.

Böja röret

Om bender har ett fotstöd, Lägg bender på marken så att röret är parallell med marken och kortaste slutet är längst bort från dig och placera din fot på det att stabilisera bender. Om bender har ett fotstöd, lägga den på sin sida så att handtaget är parallell med marken. Pressa den övre handtaget. Dra i handtaget mot dig tills det i linje med de 90 graders märkning på sidan av bender. Trycket, tillbaka armen tillbaka till ursprungsläget överst i bender och FN-clamp röret. Skjut den böjd pipa ur sidan av bender.