Att avlägsna cigarett lukten från kläder

Att avlägsna cigarett lukten från kläder

Om du är en rökare eller umgås med någon som är, vet du redan cigarettröks förmåga att hålla fast vid kläder. Cigarettrök lukt i dina kläder kan inte bara vara irriterande för dig, men andra också. Dölja det gör liten eller ingen nytta alls som cigarettrök lätt tål parfym och body spray och när de bär, röken lukten är kvar. Ta bort denna envisa lukt kräver lite ansträngning, om du vet vad du ska göra.

Skölja lukten

Det mest effektiva sättet att ta bort rök lukt tvätt. Lägga till en skopa av bakpulver i tvättmaskinen kan hjälpa för att avliva lukt. En annan effektiv metod är att lägga till 1 kopp vit vinäger i sköljningen. Använd inte bakpulver och ättika tillsammans. Medan både skryta förmågan att effektivt eliminera lukter, om de används samtidigt neutraliserar de varandra, gör dem båda värdelös.

Torka kläderna i torktumlaren med en doftande torktumlare ark. Hängande kläder utanför torka i solen är ett bra alternativ, som solsken och frisk luft är fantastiska för att döda någon kvardröjande instängdhet.

Om tvätt inte är ett alternativ

Om lukten blir att du, och tvätta kläder omedelbart inte är ett alternativ, finns det fortfarande sätt att eliminera lukten. Lägg plagget platt och strö bakpulver över. Låt det sitta en timme eller två innan tandborstning bakpulver. Bakpulver absorberar lukter. Ju längre tillåter du den att sitta, desto effektivare blir det.

Linda in kläderna i tidningen och sätta dem i en sval, torr plats över natten. Du kan också placera kläder i en påse med några aktivt kol och lämnar dem över natten för samma effekt. Kläder kommer inte att vara ren, men åtminstone det lukta inte som rök längre.