Åtgärder för att skära Amaryllis lökar

Amaryllis är en levande blomma som växer från en glödlampa och kan också odlas från frö. Den finns i många färger inklusive djupt scarlet, lax rosa, vit, scarlet, gula, gula och vita med rosa kronblad tips. Anläggningen är infödd till Afrika och kan odlas inomhus i en dekorativ kruka eller i trädgården ger du bor i zon 8-10. Anläggningen producerar frön efter blomman har varit pollineras. Lamporna kan delas för att göra mer växter.

Amaryllis lampa

När du väljer en amaryllis lampa, välja en som är rund och fyllig. Lampan ska vara fast vid beröring. Undvika lampor som har fläckar av mögel eller squishy ställen. Se till att lampan inte har en dålig lukt. Friska lökar kommer att producera starka växter och även kommer att producera sida lökar så att du kan skapa nya växter.

Skära ut glödlampan

Innan gräva upp din lampa, låter den till slut skära blommande sedan ned bladverk till strax ovanför stammen linjen på glödlampan. Lämna 2-3 veckor tills lampan blir vilande sedan försiktigt gräva från potten, försiktigt så att inte skada rötterna.

Försiktigt skaka av någon lös jord och placera lampan på tidningen i en varm plats. Dra försiktigt bort någon sida lökar med händerna. De skall skilja enkelt. Använd inte en kniv för att skära i lökar eller du kan skada köttet och döda glödlampan. Skära eller dela lökar är bäst om gjort under hösten eller våren.

Plantering glödlampan

När du har separerade lamporna kan du plantera den överordnade glödlampan i dess ursprungliga potten och transplantera de unga lökarna till sina egna individuella krukor. Hålla unga plantor i ett soligt läge och tillåta dem att hålla producerar bladverk. De kommer att producera blommor inom 3 år.

När plantorna börjar blomma du kan antingen låta dem gå vilande efter de har blommat genom att ta bort blomma stjälkar men att låta bladen fortsätter att växa. Eller du kan tvinga dem att blomma igen genom att skära ned bladverk till ca 1 tum ovanför lampan, fortsätter att vatten och hålla i en solig plats.