Ash & Almtrees Arizona

Ash & Almtrees Arizona

Människor i Arizona som vill använda skugga träden för deras hem landskapsarkitektur behov bör välja träd som är anpassningsbar till de torra, varma odlingsförhållanden i Grand Canyon staten. Leta efter torka-toleranta träd som är också resistent mot insekter och sjukdomar. Till exempel ash träd ger välkommen skugga från Arizona öknen solen, och kinesiska elms är inte lika mottagliga för skadedjur som amerikanska elms. Vilket träd du växten beror på vilken del av staten lever du i och på storleken på din gård.

Arizona aska

Arizona Ask (Fraxinus velutina), även kallad sammet aska, tillhör Syrenväxter (Oleaceae). Dessa snabbt växande, lövfällande träd används för landskapsplanering men också växer vilt i deras infödda Arizona och sydvästra New Mexico, där deras livsmiljö inkluderar strandskogar canyons och stora tvättar.

Arizona aska trivs i full sol, växa i alkaliska jord och kräver måttlig vattning. De har utmärkt värmetolerans och är härdig i kalla vintertemperaturer. Träden är 30 till 50 fot lång och kan ha en 45-till-60-fots spridas med rund krona.

Trädet har kluster av krämig vita blommor som blommar på våren och allergiframkallande, och bladen har en glansig grön övre yta och är mjuk och sammetslen under. Trädets bark är smidig och grå när unga, mörkare till grå-brun när äldre och utveckla sprickor och fjällande åsar.

Innan plantering en ny askträ, vara säker din gård är stor nog för ett stort träd. Ash träd kan vara mycket lummig och attraktiv. Men enligt trädlevande träd experter Mesa, Arizona, "ash träd som är uncared för lätt bli fult och mycket mer sannolikt att vara värd för olika tree sjukdomar och skadedjur." Vissa sorter av aska är något torka resistenta, men kräver mest mycket vatten.

Jerry Ash

Jerry Ask (Fraxinus uhdei), även kallad evergreen aska eller mexikanska aska, växer i låg öknen och är delvis lövträd i kallare klimat. Jerry har attraktiva bladverk, är snabbt växande och glansiga mörka sammansatta bladen. Höjden är oftast 40-50 fot och bredd eller spridningen är lika eller något lägre än.

Han- och honblommor växer på olika träd och blomma på våren. Jerry ash kräver beskärning och är en mycket underhåll, stökigt träd som tappar blad på hösten.

Kinesiska Elm

Kinesiska Almtrees (Ulmus parvifolia) i Arizona kallas också vintergröna elms och spetsar bark Almar. Dessa Almar, som är infödda till Kina, Korea och Japan, har införts i USA och har visat sig vara mycket resistent mot holländska elm sjukdom och elm leaf skalbaggen, som båda har varit mycket destruktivt för de indianska elm. Landscapers och trädgårdsmästare har planterat det framgångsrikt som en dekorativ skuggan träd på gräsmattor, längs gator och i parker, och det verkar att överleva i extrema klimat.

Enligt Gilbert, Arizona, vattenvård hemsida, kinesiska evergreen Almen växer snabbt och "kan nå en höjd av 30 fot i så lite som åtta år." Snart efter, når det sin fulla storlek 35 fot hög med en lika stor spridning.

Bladen är glänsande mörkgröna ovan och blek nedan, och har liten, ljus grön klustrade blommor som blommar i slutet av februari till April. Barken är slät och fläckiga grönt, grått och orange och kastar i tunna flingor, utsätta orange till rödaktig brun inre bark, med lager som ser ut som pusselbitar.

Vintergröna elms är inte känsliga för många skadedjur eller sjukdomar, men de kan vara utsatta för rotröta i Arizonaöknen. De föredrar full sol och djup jord med god dränering och djup, behöver sällan bevattning.