Arboricola instruktioner

Arboricola hänvisar till dvärg Schefflera växt eller Schefflera arboricola. Detta är en mindre släkting till Schefflera actinophylla, som kan växa ganska lång i landskapet. Arboricola kan också planteras utomhus i varma, södra klimat, men är fortfarande en gemensam och lättskött krukväxt. Det finns många sorter av lätt att växa växt. Samtidigt som det inte producerar blommor, finns den i flera brokiga former med färgglada löv att piggna upp inomhus eller utomhus landskap.

Instruktioner

•Välj en plats inomhus som får massor av starkt ljus. Detta är särskilt viktigt för de brokiga sorterna, men din grundläggande Arboricola med gröna blad behöver fortfarande starkt ljus. Anläggningen behöver tid att anpassa sig till en hushålls miljö. Gradvis flytta anläggningen från dess ursprungliga inomhus plats till sin permanenta plats, gör det möjligt att vila i en vecka eller så mellan drag. Den ursprungliga platsen bör vara mindre ljus än den slutliga platsen.

•Välj en hög kvalitet, väl dränerande krukväxtjord behöver du åter sänker det när du tar med den hem. Du kan också göra din egen krukväxtjord genom att blanda en del trädgårdsjord med en del kompost och en del perlit för dränering. Det är en bra idé att sterilisera jorden innan du sätta anläggningen i den. Mät ut det belopp du behöver och grädda i 180 graders ugn i ca 30 minuter. Låt den svalna innan planteringsår anläggningen.

•Water växten när jorden börjar torka ut. Övervattning är alltför vanligt bland inomhus odlare. Växter behöver helt enkelt inte allt vatten vi är frestad att ge dem. Om jorden är torr på 1 tum djup, vattna den. Om marken börjar att dra bort från kanten av potten, anläggningen har torkat ut för mycket och rötterna kan vara skadad. Om anläggningen vissnande trots att ha blöt jord, du övervattning.

•Water tills vatten rinner ut botten av anläggningen varje gång du vatten, men låt inte Arboricola att sitta i ett fat med vatten. För att göra detta kommer att bjuda in fungus gnats eller rotröta.

•Pinch av ny tillväxt att hjälpa plantan utvecklar en bushier utseende, som University of Illinois förlängning rekommenderar.

•Torka bladverk med några veckor med en mjuk, fuktig trasa. Detta kommer att hålla bladen från samlar damm och gör också att du kan inspektera för spindel kvalster, som är vanligt på Scheffleras. Om du ser tecken på spinn, torka bladen väl och tillämpa en insektsbekämpning tvål för att täcka de drabbade blad.