Är vatten från en avfuktare säker?

Är vatten från en avfuktare säker?

Avfuktare är apparater som fungerar på en princip som liknar den som en luftkonditionering. De blåsa inomhusluft över kall spolar och tar bort fukt, eller kondens, från luften. De är en stor källa till grå vatten, som har sina användningsområden. Vatten från en avfuktare kan innehålla spår av luftföroreningar som tungmetaller, dock och ska aldrig förbrukas.

Avfuktare

Avfuktare tar i inomhusluften och blåser det över en kall spole, att ta bort fukt från luften. Denna luft leds sedan över värmde spolar, värma luften tillbaka upp till rumstemperatur. Luften blåses då från enheten tillbaka till rummet, något varmare och mindre fuktigt. Fukt från luften dräneras i en stekpanna eller stuprör, och har några användningsområden i hemmet.

Främmande ämnen

Vatten från en avfuktare kan innehålla något främmande ämne som skulle hittas i inomhusluften. Detta omfattar bakterier och damm som finns i luften. Dessutom kan avfuktaren tanken hamnen och mögel som kan vara farliga för din hälsa om de konsumeras direkt. Kondensat passerar genom avfuktaren, kan det dessutom plocka upp spårmängder av koppar och bly Funna i spolarna och deras lödning.

Säker användning: växter

Avfuktare vatten kan användas säkert att vatten några växter. De flesta någon inomhus house växt eller utomhus växt som inte ska ätas bör vara säkert. Det finns viss oro att vattning frukter eller grönsaker med avfuktare vatten kan öka deras halter av tungmetaller och mineraler till en potentiellt skadlig nivå, så detta bör undvikas.

Säker användning: Toaletten tanken

Avfuktare vatten är perfekt för användning i en toalett tank. Detta kan ta lite att göra, men med avfuktare vatten är ett bra sätt att kompensera din ökad elförbrukning med en minskning i din vattenförbrukning. Vatten kan hällas från avfuktaren tanken direkt in på baksidan av din toalett. Eller, om du lust för en helg projekt, du kanna rör avfuktaren direkt i toaletten tanken.