Är vatten bra för Pergo?

Är vatten bra för Pergo?

Pergo är ett laminatgolv utvecklats över 30 år sedan. Världens första laminatgolv, Pergo är erkänd för sitt nyskapande design, exklusiva teknik, enkel installation, överlägsen hållbarhet, ledande garantier och utmärkt kundservice. Idag, Pergo är tillgängliga i mer än 150 olika färger och mönster, med funktioner som prägling, trä-korn texturer och 3D-funktionsyta ytbehandlingar. De många stilar och färger av Pergo är utformade för att efterlikna utseendet av riktiga trägolv.

Laminatgolv

Laminatgolv, även om det återger utseendet på en äkta trä golv, innehåller inte någon trä och är faktiskt en fotografisk reproduktion av golvmaterial. Oftast är laminatgolv visar en trä bild, men kan också efterlikna utseendet på sten eller kakel. Laminatgolv är skapade genom montering av en golv-bild på en fiberboard kärna och försegla det med en tålig, klart översta lager. Tekniken för montering av ett laminat golv beror på om det golvmaterial du använder är en limmad eller glueless produkt. En glueless laminatgolv är enklare och snabbare att installera än en som kräver lim.

Med vatten på Pergo

Med stora mängder vatten på Pergo rekommenderas inte eftersom det kan skada golv ytan. Kanterna och underliggande kärnan i Pergo kan expandera och svälla om den utsätts för alltför mycket fukt och väta, vilket resulterar i flytande absorbering och skevhet. Dessutom laminatgolv innehåller ett betydande antal sömmar där vatten och fukt kan samla, orsakar sömmarna att öppna.

Rengöring

Med begränsad exponering för vatten och några enkelt underhåll steg håller Pergo dess utseende och hållbarhet i år. Rengöring förslag inkluderar rutin damning med en mjuk trasa mopp, dammsugning med en mjuk borste bifogad fil, och använder en dämpad, inte våt, svamp mopp att tillämpa ett laminat golv renare. I de flesta livsmedelsbutiker, maskinvara eller hem leverans butiker kan du hitta laminatgolv städare.

Fördelar och nackdelar

Pergo golv erbjuder flera fördelar jämfört med andra golvmaterial. Pergo har premium utseende och stilar som emulerar korn och strukturer av äkta trä, sten eller kakel. Som många laminatgolv, Pergo är mycket hållbara och motstår påverkan, fläckar, repor och vardagsbruk. Pergo golv innehåller också en patenterad yta överlägg för överlägsen instegsskydd skydd och fläcken motstånd.

Nackdelar med Pergo inlcude det faktum att det inte är förnybar; till skillnad från ett trägolv, kan inte det vara refinished när slitna men måste tas bort och ersättas. Dessutom, köps Pergo, som de flesta laminatgolv, vanligtvis i kartonger i stället av kvadratfot, vilket innebär att du kan sluta köpa mer golv än du faktiskt behöver.