Är sparris Fern rådjur resistent?

Är sparris Fern rådjur resistent?

Perenn, evergreen, torka och värme-tolerant, sparris ormbunkar (sparris densiflorus 'Sprengeri' eller "Myers") göra pålitliga tillägg till hem landskap. De ska även hantera ljusförhållanden från full sol till full skugga. Landscapers älskar dem, men rådjur inte.

Rådjur motstånd

University of Florida, University of California och Cornell University alla lista sparris fern som rådjur resistent. Det är goda nyheter att ha universitet från hela USA bekräftar att denna anläggning är rådjur resistent, eftersom olika arter av rådjur hela landet varierar i deras ätande preferenser.

Överväganden

Även om rådjur få tag på din sparris fern, äter de inte rötterna. Rötterna till sparris fern har vita, tuberös rhizomer som lagrar en cache av vatten och näringsämnen vid torka. Dessa butiker kan hjälpa den sparris fern återställa om ett rådjur klipper det.

Skyddsmetoder

När rådjur svälter, äter de vad är tillgänglig. Om du har utrymme, växt "trap växter" som hjortar föredrar, och som kommer att återhämta sig snabbt från betande för att hålla dem borta från din sparris fern. Rådjur avskräckningsmedel är tillfälliga lösningar i bästa, som inget annat än ett staket kommer att avskräcka rådjur för länge.