Är Ranunculuses eller rosor dyrare?

Är Ranunculuses eller rosor dyrare?

Rosor är vanligen odlas över hela USA och används flitigt i snitt blomsterarrangemang. Ranunculuses har mer specialiserade växande krav och är mindre vanliga, vilket gör dem dyrare som snittblommor. För att spara pengar, kombinera dem i små mängder med rosor skära arrangemang och Bröllopsbuketter.

Trädgårdsväxter

Roses säljs vanligen som bare root eller krukväxter växter och varierar mycket i pris. Bare root växter är de mest prisvärda--ofta under 10 dollar, medan större krukväxter kan kosta $15 eller mer per publikation tid. Ranunculuses säljs som lökar i set om 10 till 25. De är ganska billiga att köpa för trädgården, kostar mindre än $10 för 25 lökar. Men de kan kräva omfattande vård i nordliga klimat och kanske inte långlivat.

Vård

Ranunculuses är anbud perenner som växer lätt i mild, varmt klimat. I de nordliga regionerna, men kräver de specialiserad vård, ökar den ekonomiska kostnaden som kostar tid och underhåll. Rosor är oftast kalla hardy, beroende på typ, men de varierar stort i underhållskostnader. Hybrid rosor kan behöva sprutning för att kontrollera skadedjur och sjukdomar, medan buske rosor är oftast mer robust.

Snittblommor

Ranunculus och rosor göra långvarig, hållbar snittblommor och gemensamma val för bröllopsarrangemang. Rosor är vanligtvis billigare än ranunculuses, även om den distributör och tid på året kan påverka slutliga kostnader.

Rekommendationer

Plantera ranunculuses i blomma trädgårdar om du bor i ett lämpligt klimat. Deras pappersaktig, multipetaled blommorna är vackra i trädgården, såväl som i snitt blomsterarrangemang. I norr, prova dem bara om du är en erfaren trädgårdsmästare, villig att spendera extra tid och pengar som krävs för framgång. Rosor växer i de flesta delar av den amerikanska Välj sjukdomsresistenta sorter anpassade till ditt område och plantera dem i full sol. Hålla jorden jämnt fuktig och titta på sjukdomar och insekter skadedjur. För cut blomsterarrangemang och buketter, använda rosor att ge bulk, men Lägg till några ranunculuses för detaljer.