Är Ranunculus en perenn eller en årlig?

Är Ranunculus en perenn eller en årlig?

Ranunculus presenterar ett blandat skiftläge i form av årliga kontra perenn skick. Ranunculus växter kan fungera i antingen läge. Miljöförhållanden, inte arter, bestämmer årliga vs. perenn status.

Beskrivning

Ranunculus omfattar många olika växter och kan växa i olika typer av klimat och antingen som egenföretagare föröknings blommor eller som odlade blommor till salu via blommig återförsäljare:

Inte antingen-eller

Montana.plant-life.org webbplatsen identifierar släktet ranunculus som både ettåriga och fleråriga växter och även omfattar hela världen, ca 400 arter.

Räckvidd

Skillnaden med perenn kontra årliga bestäms inte av arter, enligt Jerry Balduan, operatören av Green Valley odlare i San Francisco. Två miljöfaktorer, växer området och växer omständigheter påverka perenn kontra årliga funktionssätt ranunculus.

Växande område

När odlas utomhus, påverkar klimatet om ranunculus fungerar som ettåriga eller fleråriga. I varmare växande områden, såsom Kalifornien, är en viss ranunculus växt sannolikt att växa som en perenn; det samma ranunculus plant på en kallare plats som New England kommer sannolikt att fungera som en årlig.

Odlingsförhållanden

Inomhus och utomhus odlingsförhållanden påverkar också perenn kontra årliga status för ranunculus. Således, även i ett kallare växande klimat, en ranunculus växt odlas i kruka för inomhus växande kan fungera som en perenn när den specifika anläggningen skulle annars i det klimatet fungerar som en årlig.