Är pioner dyra blommor?

Är pioner dyra blommor?

Trädgården pioner, inklusive örtartade, träd och intersektionella hybridsorter, är bland de mest kostnadseffektiva växterna på marknaden. En initial investering på så lite som $15 eller $20, kan en trädgårdsmästare köpa en anläggning som kommer att överleva minst 40-50 år.

Nyinvesteringar

Pioner spirande förtjockad rötter och kan köpas som antingen bare-root eller krukväxter exemplar. Krukväxt pioner säljs antingen vilande eller bläddrade ut (under växtsäsongen). Sällsynta sorter kan vara dyrt, men vanligaste typerna köpt som nakna rötter är ofta mindre än $15.

Underhåll bekostnad

När upprättats kostar pioner lite att växa. Nya anläggningar bör vattnas regelbundet tills de är etablerade, men om de är placerade i soliga platser med väldränerad jord och en bra cover av kompostmaterial, de kommer att frodas därefter utan mycket extra vatten. Kostnaden för marktäckning är relativt liten.

Division

Pioner är särskilt kostnadseffektivt när man betänker att mogna exemplar kan delas, därmed öka lagren på några extra kostnader. Dela upp rötter, kontrollera att varje avsnitt har en eller två "ögon" som ny tillväxt kommer våren.