Är pH nivå i en Pool för hög med saltvatten?

Saltvatten pooler är lägre-klor alternativ till att upprätthålla en standard klor pool. Som en del av regelbundna Poolunderhåll kontrollera pool ägare pH-nivåer, bland andra behandlingar såsom alkalinitet, klor och kalcium hårdhet. När du använder en saltvattenspool, förblir detta ansvar desamma. Pool ägaren är ansvarig för att upprätthålla pH-nivåer.

Saltvatten pooler

Annat sätt att sanera och hålla din pool vatten ren är en saltvattenspool. Gör inga misstag, dock att saltvatten pooler inte är klorfritt. Användning av en salt vatten generator tar saltet i vattnet och omvandlar den till klor. Mängden klor behövs för att hålla en saltvattenspool ren är mindre än en standard klor pool. En saltvattenspool smakar inte salt, och det finns ingen anledning att någonsin hantera eller lägga klor igen till du pool.

Provning

Saltvatten pooler kräver särskild provning ränder för att få korrekta avläsningar av vattnet. Dessa band kan hittas på de flesta pool leverans återförsäljare. Kemikalier i en saltvattenspool är mer stabil än en klor pool och kräver mindre kemikalier att balansera dem ordentligt. Som, bör dock inte hindra pool ägare från att testa pH-nivåer regelbundet. Kontrollera varje vecka för att kontrollera pH-nivåer är någonstans mellan 7,2 och 7,6.

Tillägg

PH-nivåer är inte högre än vanligt i en pool klor. PH-värdet är mer benägna att stanna inom spänna eftersom vattnet är ständigt sanerad av salt vatten systemets klor generator. Generatorn håller konsekvent poolen sanerad, vilket leder till mindre fluktuationer i pH-nivåer. I de sällsynta fall behöver du sänka eller höja pH-värdet i din pool, kan du göra det med samma kemikalier som används i en standard klor pool. Doser varierar beroende på den behandling och vatten kapaciteten.

Kemikalier

Effektiviteten av klor i en salt vatten system har mindre påverkan på vatten kemi värden som pH, alkalinitet och kalcium hårdhet. Som ett resultat, behövs färre kemikalier. Salt vatten system också har ingen effekt på total alkalinitet eller kalcium hårdhet, vilket eliminerar behovet av kemikalier som de. Denna typ av filter som kommer att kosta mer pengar vid start upp. I slutet, men kan det betala sig i klor och kemiska besparingar, särskilt för större pooler.