Är påslösa dammsugare bättre än dammsugare med väskor?

Påslösa dammsugare är inte bättre än dammsugare med väskor om du tittar på prestanda. Prestanda har mer att göra med typ av sug (tratt sug fungerar bäst) än om vakuum har en väska. I själva verket förlorar båda typer av dammsugare sugning över tiden, enligt Consumer Reports. Fortfarande finns det fördelar och nackdelar med varje typ av vakuum.

Påslösa

Påslösa dammsugare samla smuts och skräp i en samling behållare. Vanligtvis är är dessa behållare klara, så du kan se hur mycket smuts du ackumulera och när du ska tömma dem. Tömning av dessa behållare kan vara en rörig affär, särskilt om du jar eller oavsiktligt spill koppen. Påslösa dammsugare har separata filter som måste antingen ersättas eller rengöras regelbundet. På plussidan är påslösa dammsugare oftast billigare att behålla som samling behållarna behöver sällan bytas.

Säckar

Dammsugare med påse samla smuts och skräp i en påse. När påsen är full, du bara bort påsen, kasta bort det och ersätta det med en ny, Tom väska. Många vakuum påsar finns med inbyggda filter som hjälper till att filtrera luften som du vakuum. Därför är de ett bättre val för personer med allergier. Å andra sidan, kan ständigt behöva ersätta din vakuum väska vara svårt på plånboken.

Stolpar

De flesta upprätt dammsugare har väskor, även om vissa (främst Dyson varumärke dammsugare) är påslösa. Många föredrar stolpar eftersom de är lättare att hantera. Dessutom ren upprätt dammsugare allmänhet mattor bättre än kapseln modeller, efter konsumenten.

Kanistrar

Kanister vakuum har vanligtvis inte väskor. Personer som använder kanister vakuum gillar hur de kan nå under soffor och andra tuffa att rengöra platser. Dessa luckor är också lättare att flytta från rum till rum och är lättare att använda på trappan. Kapseln dammsugare är oftast tystare än sina motsvarigheter i upprätt.

Överväganden

Även bestämma om du vill en dammsugare som använder väskor är viktigt, finns det också andra saker att tänka på. Ett vakuum som använder en roterande borste bör ha en väg till vända bort borsten om du vill använda det på kala golv sedan förslaget om borsten ofta spottar tillbaka smuts när det används på släta ytor. Överväga andra immateriella tillgångar samt. Välj lätta vakuum om du kommer att bära det runt ett stort hus, och få en med sällskapsdjur hårborttagning bilagor om du har husdjur som fäller.