Är paradisfåglar giftiga?

Är paradisfåglar giftiga?

Paradisfågeln är en växt som ursprungligen kom från Sydafrika och trivs i varma klimat. Blomman av anläggningen, även känd som crane blomman, liknar en fågel i flykten. Paradisfågeln anläggningen anses vara milt giftigt för både människor och djur.

Tannin

Frön av paradisfågeln innehåller ett gift som kallas tannin. Garvsyra är en naturlig växt polyfenol och ansvarar för bindning och utfällning av proteiner i växtens frön. Enligt Cornell University fungerar tannin också som ett slags försvarsmekanism för växter, skydda paradisfågeln mot växtätare, allätare, patogener och ofördelaktiga miljöförhållanden. Djur och människor konsumerar växter eller växtmaterial som innehåller höga halter av tannin upplever ofta en bitter eller sammandragande smak. Tanninhalten kan orsaka djuret eller mänskliga har svårt att smälta växten eller bli sjuk.

Vätecyanid

Cyanväte är närvarande i bladen på växten Paradisfågeln. Cyanväte är också känd som Prussic syra eller cyanid och, om de konsumeras i stora mängder, kan vara mycket giftiga för människor och djur. Paradisfågeln växten innehåller en relativt låg mängd vätecyanid, men konsumtionen av även en låg mängd kan orsaka sjukdom.

Symtom

Om du eller en av din sällskapsdjur har konsumerat de giftiga delarna av en växt som paradisfågeln, kan du uppleva en eller flera symtom paradisfågeln förgiftning. Symtomen är diarré, illamående, andningsproblem, dåsighet, kräkningar, svårigheter att svälja, en brännande känsla i munnen eller tungan och magen irritation. I höga doser, kan vätecyanid konsumtion också orsaka spänning, dregling, trouble walking eller stående, snabb andning och muskel skakningar. I mycket stora mängder kan vätecyanid förgiftning vara dödlig.

Toxicitet

Paradisfågeln växten är giftiga för ett antal däggdjur, inklusive hundar, katter, kaniner och människor. Svårighetsgraden av förgiftning kommer att bestämmas av hur mycket av växten djuret eller person förbrukar i förhållande till storleken på djuret eller människan. Små husdjur eller barn är mer benägna att drabbas av negativa biverkningar från tidskrävande del av en växt som paradisfågeln än större djur eller vuxna.