Är ogräs papper säkert för en köksträdgård?

Är ogräs papper säkert för en köksträdgård?

En hela odling av grönsaker är lätt torkade ut när trädgården blir angripen av ogräs. Weed papper är en metod trädgårdsmästare använder för att förhindra ogräs i deras grönsaksland, fast det inte kanske är det bästa alternativet.

Fördelar

Weed papper eller tyg är en skiva med material som sträckte sig över en trädgård. Växterna växer genom hål skär i materialet. Materialet blockerar solljus når ogräset under, döda dem och hindrar dem från att växa. Trädgårdsmästare som sätter ner ogräs papper slipper ogräs runt vegetabiliska växter så ofta och kan förhindra förlust av grödor.

Överväganden

Weed papper ofta ser oattraktiv och kräver ett lager av marktäckning under det att förbättra sin estetiskt tilltalande. När kompost används börjar det att bryta ner, att skapa en idealisk odlingssubstrat för ogräs. Ogräs som växer i kompostmaterial över ogräs papper kan döda växter i en köksträdgård.

Sorter

Även om plast ogräs papper är hållbara, kan de läcka ut potentiellt farliga kemikalier i trädgården. Weed tyger kan ändra smutsa av trädgården och kräver borttagning efter växtsäsongen. Biologiskt nedbrytbart och organiska ogräs papper kommer inte lägga till kemikalier i marken och falla sönder efter växtsäsongen.