Är Nightshade Vine giftig?

Är Nightshade Vine giftig?

Nightshade avser obrukad medlemmar av släktet Solanum. Nightshade som växer genom stora delar av Nordamerika och har en majoritetsinnehav vana klättrar nightshade (Solanum dulcamara), även kallad bittersweet nightshade på grund av ett toxin som gör anläggningen smaken först bitter och sedan söt. Introducerat från dess infödda Eurasien, växer den i US Department of Agriculture växt härdighet zoner 4 till 8. Alla delar av växten innehåller gifter.

Beskrivning

Klättring nightshade är en woody perenn som växer från 6 till 10 fot lång, antingen klättring eller avslutande längs marken. Dess ovala spetsiga blad kan ha två basala loberna på större blad och är mörkt grön med lila nyans. Blommorna är 1/2 tum breda, stjärnan som formas och lila, med fem kronblad böjning bakåt. Ovalen, glittrande bär är gröna på första, blir ljusa röda när de är mogna. De är saftiga, är cirka 3/8 tum bred och innehåller många ljus gul, skivformiga frön. Klättring nightshade dör tillbaka till marken i kalla vintern områden, men i mild vinterklimat stjälkarna kvar år efter år.

Gifter

Klättring nightshade växter innehåller Solanin, en kombination av den bittra sammansatta glycoalkaloid och ämnet alkamine. Gifter är mest koncentrerade i omogna frukter, med lägre belopp i blad och stjälkar och mindre ännu i mogna frukter. Koncentrationerna av giftiga föreningar varierar med växtsäsongen och från växt till växt. Människor, vilda djur och djur kan påverkas av gifter, och symtom och svårighetsgrad till förgiftning varierar, men det är oftast icke-dödlig, med symtom på gastrointestinitis, dermatit och phytophotosensitivity.

Humantoxicitet

Till människor smakar klättring nightshade vegetation och bär inte bra, vilket minskar risken för förgiftning. Vuxna är inte sannolikt att Visa symptom om de inte äter 10 eller mer omogna bär, med en dödlig dos beräknas vara mer än 200 omogna bär. De mogna bären anses vara milt giftiga och har liten chans att skada barn, men barn som äter dem behandlas vanligtvis konservativt med sirap Ipecac. Stora doser av Solanin kan bromsa hjärtat, minska kroppstemperatur och orsaka svindel, delirium, kramper och eventuellt dödsfall.

Djurens toxicitet

Ett antal vilda djur äter regelbundet klättring nightshade som en del av deras kost. Fåglar verkar inte påverkas av gifter, med många arter, speciellt i nordöst och sydvästra USA, äta de mogna frukterna, inklusive kråkor, östra kingbirds, trastar, vit - krönat sparvar, Sidensvansar och fasaner. Däggdjur äter frukten inkluderar svartbjörn, Virginia opossum, cottontail kaniner och vitsvanshjort. Bisamråttor äter växt stjälkar. Boskap förgiftning inträffar hos nötkreatur, får och hästar som betar på växterna. Förgiftad boskap utställda nervositet, Snabb puls och tillämpningar. Symtom i förgiftade hästar var ansträngd andning, illamående, darrande, förstoppning och diarré, med eventuell död som möjligt. Försöksdjur som möss och hamstrar visade matförgiftning symtomen inom 5 till 24 timmar när de får omogna bär.